Vandringsstrumpor till herrar

Våra vandringsstrumpor för herrar skyddar fötterna mot skorna och genom att isolera eller avlägsna svett kan fötterna hållas tempererade och trivas. Syntet eller ull? De har olika egenskaper att välja mellan.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

  per sida
  Stigande ordning

  1. Märke
   Namn
   Product price
  2. Märke
   Namn
   Product price
  3. Märke
   Namn
   Product price
  4. Märke
   Namn
   Product price
  5. Märke
   Namn
   Product price
  6. Märke
   Namn
   Product price

  Därför ska du använda vandringsstrumpor för herrar

  Med bra vandringsstrumpor får alla män en bättre vandring. Vandringsstrumpor både tryckavlastar fötterna och skyddar huden på fötterna, så du inte lika lätt får blåsor.

  Tryckavlastning är särskilt viktigt i kraftiga vandringskängor. Om du till exempel har ett par kraftiga läderkängor så kommer ett par vandringsstrumpor med tjocklek medium kunna erbjuda avlastning både från de åtsittande snörena och från det relativt hårda lädret.

  När huden på fötterna ska skyddas handlar det särskilt mycket om att en vandring är en extra stor belastning för dina fötter. Därför slits huden mer än till vardags. Därför är det också nödvändigt med en annan typ av strumpor än de du klarar dig med i vardagen.

  Både material och passform är viktiga när du ska avgöra om ett par vandringsstrumpor är de rätta för dig på en viss vandring. Passformen ska vara nära utan att strama åt. Den formstickade hälen ska passa exakt, utan att du ska behöva dra extra mycket i strumporna. Hälen får inte heller kunna dras upp över hälsenan. Då är strumporna nämligen för stora.

  Till de flesta vandringar kommer det vara ett bra val om strumporna är tillverkade av ull, polyester och nylon. Nylon ger hög slitstyrka, polyester säkerställer bra svettransport och ull är fantastisk på att reglera temperaturen runt fötterna. Om det är varmt så är ull svalkande och om det är kallt isolerar den så du håller värmen i fötterna bättre.

  Ull är dessutom naturligt antibakteriell. Därför kommer dina strumpor inte alls lika snabbt lukta surt som när de är gjorda i en ullblandning. Om dina ullstrumpor luktar surt kan du bara skölja dem i en å med klart vatten och sedan torka dem utanpå ryggsäcken och i tältet över natten. Då är strumporna för det mesta redo att användas efter en dag.