Softshelljackor till herrar

19 Varor

Nedanför hittar du vårt utbud av softshelljackor för herrar. Våra softshelljackor är vatten- och vindavvisande, och vi har modeller som passar för alla årstider. Dessa jackor med mycket stretch är också lämpliga för sport.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Smart och praktisk softshelljacka för herrar 

Letar du efter en softshelljacka? Om du gillar att vara utomhus, är aktiv och generellt njuter av naturen, bör du definitivt överväga en sådan jacka. En softshelljacka bör verkligen vara en del av din ytterklädeskollektion. 

En softshelljacka för män är verkligen en mångsidig jacka som kan användas vid olika tillfällen och för olika aktiviteter. 

Hos Eventyrsport har vi ett stort utbud av softshelljackor för herrar från välkända kvalitetsmärken som Haglöfs, Me°ru och Vaude. Det finns många olika modeller, och vi vågar nästan garantera att det finns en modell som passar dig och dina behov. 

Varför du bör köpa en softshelljacka 

En softshelljacka är den perfekta jackan för våren och hösten, detta på grund av dess mjuka skal, som namnet antyder. 

Att ett skal kan vara mjukt låter kanske lite motsägelsefullt, men det är faktiskt kärnan i en softshelljacka. Det är en mjuk skaljacka. 

En softshelljacka är bekväm och mjuk samtidigt som den är tillräckligt tålig för att hålla vinden borta. Du kommer inte hitta en helt vattentät softshelljacka i den här kategorin, men skalet är vattenavvisande och de flesta modellerna kan hantera korta, kraftiga regnskurar. En riktigt bra egenskap i ett land som Danmark, där vädret aldrig är helt förutsägbart. 

Eftersom softshelljackor inte är helt vattentäta tenderar de att vara mer andningsbara än vattentäta jackor, som regnjackor till exempel. Den höga andningsförmågan gör softshelljackor till det uppenbara valet när du cyklar, springer, åker skidor eller på något sätt är aktiv. Dessutom är jackorna ofta mycket stretchiga, vilket gör dem ännu mer lämpliga för olika fysiska aktiviteter. 

I vårt breda utbud av softshelljackor för herrar hittar du många olika modeller. Vi har till exempel jackor med och utan huva, med och utan foder så att du kan hitta en varm softshelljacka som passar dina behov. Dessutom har vi självklart softshelljackor för män i olika färger. Så oavsett om du letar efter en klassisk svart modell eller en i en annan fin färg, har du goda möjligheter att hitta den perfekta jackan. 

Bland softshelljackorna för herrar hittar du också jackor som är bluesign®-certifierade. Med bluesign® kan du vara säker på att både naturen och människorna har tagits i beaktande vid tillverkningen av jackan. Du kan läsa mer om bluesign®. 

Om du älskar utomhusaktiviteter - välj en softshelljacka 

Vi har redan nämnt detta, men det är värt att nämna igen. En softshelljacka är det rätta valet för dig som älskar utomhusaktiviteter och sport. 

Oavsett om du gillar långa löprundor, snabba turer på racer-cykeln eller fart nerför skidbacken kan en softshelljacka mycket väl bli din bästa ytterklädsel. 

En av anledningarna till att softshelljackor är så bra för utomhussport och aktiviteter är den höga andningsförmågan. Eftersom de inte är vattentäta, men bara vattenavvisande, kan fukt från eventuell svett passera genom jackan. Detta är en optimal egenskap när du presterar på din topp. 

Du behöver dock inte oroa dig för de plötsliga regnskurarna som kan dyka upp när du bor i Danmark. En softshelljacka kan ofta hantera sådana snabba skurar, eftersom de oftast är vattenavvisande. 

Softshelljackor är vanligtvis också tillverkade i ett mycket stretchigt material, vilket gör dem ännu mer lämpliga för fysisk aktivitet. Det elastiska materialet gör att jackorna kan röra sig fritt med dig. 

Så om du till exempel älskar att knyta dina löparskor och använda din sportklocka, bör du också ta på dig din softshelljacka. Under våren och hösten kan jackorna skydda dig mot det friska vädret med sina vind- och vattenavvisande egenskaper, och samtidigt klarar de de upprepade rörelser som man ofta gör när man springer. 

Om du föredrar en vattentät softshelljacka finns det några modeller som är tillverkade i vattentätt material, även om de inte har tejpade sömmar och därför inte kan användas i tungt regn under lång tid. Som ett alternativ till en vattentät softshelljacka kan du istället titta på vårt utbud av regnjackor för män, där du hittar vattentät ytterklädsel som passar för ett aktivt uteliv. 

Hitta den perfekta passformen 

Precis som med resten av din utomhusutrustning och kläder bör du inte kompromissa när du väljer din nya softshelljacka för herrar. Din softshelljacka bör sitta helt perfekt och passa dig, din kroppsform och dina behov. 

Hos Eventyrsport har vi ett brett utbud av softshelljackor för herrar. Vilken modell som är det bästa valet för dig beror framför allt på dina preferenser, men också på vad du ska använda den till. 

Våra softshelljackor för herrar finns i olika utföranden. Du kan få dem med eller utan huva, med eller utan foder, så att du enkelt kan hitta en varm softshelljacka om du ska ut och vandra sent på hösten. Dessutom kan du självklart välja bland olika färger, som grönt och blått eller en helt klassisk svart modell. 

Om du till exempel letar efter en softshelljacka som du kan använda för cykling kan 'QimsaSoftshell Jacket' från Vaude vara den rätta jackan för dig. Jackan är vindtät och vattenavvisande och designad med cykling i åtanke, men den kan naturligtvis användas till andra ändamål. I färgen Neon Yellow är jackan särskilt lämplig för användning på vägarna, eftersom den kraftiga färgen och reflexerna på fram- och baksidan gör dig extra synlig. 

Här hos Eventyrsport har du alltså många alternativ när du letar efter din nya softshelljacka för herrar, och på den här sidan hittar du många utmärkta modeller. Så nästa steg är bara att hitta modellen som passar dig bäst. 

bluesign® - ett hållbart val 

Om du väljer din nya utrustning med tanke på miljön och hållbarhet har du flera bra alternativ hos Eventyrsport. Bland våra softshelljackor för män hittar du modeller som är bluesign®-certifierade. 

Med en softshelljacka som är märkt med bluesign® kan du vara helt säker på att hänsyn har tagits till både naturen och människorna under tillverkningen av jackan. bluesign® är faktiskt den strängaste miljöstandarden på marknaden. 

bluesign® har fem principer som tillverkarna måste följa för att få märket och bevis för miljövänlighet och en god arbetsmiljö. De fem principerna är: 1. Hållbar användning av energi och råmaterial, 2. Ansvar gentemot människor och miljö, 3. Minskad vattenanvändning, 4. Minskad luftförorening för en bättre klimatpåverkan och 5. Förbättrade arbetsförhållanden. 

Så om du vill vara helt säker på att din nya softshelljacka för herrar har tillverkats på det mest hållbara och miljövänliga sättet bör du leta efter de modeller som är märkta med bluesign®. 

Inspiration till ditt nästa äventyr  

Det finns inga gränser för var du kan ge dig ut på äventyr. Det gäller särskilt om du älskar livet utomhus och att vara i naturen. 

Kanske är du en mästare på din mountainbike eller älskar långa löprundor i skogen. Eller kanske är långa vandringar och övernattningar i naturen mer din stil. Oavsett vad du gillar att göra när du är utomhus är en softshelljacka ett utmärkt val att ta med dig. 

Om du är osäker på vart ditt nästa äventyr ska ta dig, finns det massor av inspiration att hämta på vår stora blogg. Där hittar du tips om val av utrustning, råd om vad du bör packa i ryggsäcken och förslag på vackra vandringsleder. 

Om du gillar att laga mat utomhus hittar du till exempel 4 smakfulla recept för att laga mat över öppen eld. Om du istället ska ut och springa i din softshelljacka kan du läsa om 7 trailplatser du inte får missa. 

Oavsett vad du gillar att göra när du är utomhus finns det massor av bra inspiration på bloggen. Så det finns ingen ursäkt att inte ge sig ut - med din softshelljacka på.