Kläder

Vi har ett stort urval av kläder till outdoor och resor. Hitta din kategori eller ditt märke och klicka vidare i shoppen - eller använd sök funktionen.

KLÄDER

Här hittar du alle former för kläder, från trosor och kalsonger till kraftiga fodrade vinterjackor. Många av modellerna finns til både herrar och damer men är anpassade i passformen beroende på kön. Det finns produkter där funktion och teknik är de huvudsakliga faktorerna, medan andra produkter lägger större vikt på mode och utseende men samtidigt har många detaljer från de tekniska produkterna.

 

Jackor

De fleste kategorierna ger sig själva medan andra behöver en liten förklaring. Kategorien "Regnjackor" har uteslutande vattentäta jackor utan foder. Ventilerande membran som Gore-Tex®Hydratic®Active Shell® och Proof™ är väl representerade samt andra material med samma funktion. Det finns jackor som är relativt billiga till de dagar där man bara inte kan slippa undan regnet men också högteknologiska jackor med alla möjliga detaljer och advancerade membran.

Om jackan ska ha foder ska du kolla in kategorierna "Vinterjackor", "Dunjackor" eller "Parkaer". Om jackan inte är 100% vattentät f.ex. utan tejpade sömmar, hittar du dem under kategorierna "Softshells" eller "Vindjackor". Här hittar du bl.a. jackor i G-1000®, fleecejackor med Windstopper® och andra typer av vindtäta och -avvisande material. De är oftast mycket vattenaftötande men alltså inte 100% vattentäta. 

 

Outdoorkläder; skjortor, byxor och mellanlager

Kategorierna med byxor, skjortor och T-shirts har ett brett spektrum av plagg til olika ändamål. Det finns allt från extremt robusta och funktionella byxor och skjortor till fjäll- och arbetsbruk till lätta och snabbtorkande plagg som passar bra till fritids-, rese- eller vardagsbruk. Det finns dels Fleece och Tröjor där den senare innefattar allt som är stickat, oavsett material.

 

Underställ

Kategorierna med underställ har produkter i ull och syntetmaterial. De allra flesta av dem har ett utseende som gör att de kan användas som blusar, och vissa ullprodukter kan användas som tunna tröjor. 

 

Miljövänliga kläder

De fleste märken bryr sig om miljö och hållbarhet. Många av våra produkter är gjorda av större eller mindre del av återanvända material, framför allt polyester. Bluesign®-märkningen vinner mer och mer mark likaså ekologisk bomull och ull, bambus och andra naturmaterial som är naturligt antibakteriella, dvs. motverkar dålig lukt utan tillsatser. De dominerande märkena är HaglöfsFjällrävenDidriksons och Icebreaker, men Vaude66°NorthThe North FaceHelly HansenOdlo, och Yeti och ska också nämnas.

Se f.ex.:


Herrjackor

Damjackor

Regnkläder

Skidkläder

Cykelkläder

Fleece

Byxor

Skjortor