Jackor

Här hittar du alla typer av jackor. Klicka vidare bland underkategorierna eller välj ditt favoritmärke. Du kan även använda sökfältet högst upp på sidan. 

per sida
Stigande ordning

Val av jacka

Eventyrsport har riktigt många slags jackor till olika ändamål, så vilken slags jacka saknar du? Ska den vara vattentät och ventilerande, med isolerande foder eller kanske en tunn sommarjacka? Ska du åka skidor eller på safari? Läs om kategorierna här eller klicka vidare till underkategorierna och läs mer. 

 

Sommarjackor

Här hittar du lättare sommarjackor som oftast är vindtäta eller -avvisande. Enstaka modeller är även vattentäta. Vi har många softshells och jackor i G-1000® som kommer från f.ex. Haglöfs, Fjällräven, Didriksons och Vaude

 

Vinterjackor

Här hittar du jackor med dun- eller fiberfoder. De flesta är även vattentäta och ventilerande. Här finns många jackor från Didriksons, Fjällräven, Helly Hansen, The North Face och 66°North

 

Dunjackor

Här hittar du naturligtvis dunjackor. Det finns både stora parkas och lätta jackor som kan användas för sig själva eller under en vattentät jacka. Yeti, Haglöfs och Fjällräven är dominerande märken i denna kategori.

 

Parkas

Parkas är ganska långa och har isolerande dun- eller fiberfoder och huvorna har ofta snygga pälskragar. Här hittar du ett stort urval från Didriksons, Fjällräven, 66°North, The North Face m.fl.

 

Overaller

Barnens favorit på vintern. Eventyrsport har många modeller, som alla är vattentäta och mer eller mindre ventilerade. Det finns modeller som kan användas till vardags, grövre modeller till barnen som är mycket utomhus på dagis och de ännu mer hardcore vill fjällen och långa skidturer.  Overallerna kommer från Didriksons, Ticket to Heaven och Isbjörn.

 

Vindjackor

Denna kategori har nästan samma innehåll som "Sommarjackor", nämligen lätta jackor som är vindtäta eller -avvisande, men inte vattentäta. Här hittar du massor av jackor från Haglöfs och Fjällräven. 

 

Regnjackor

Regnjackor är vattentäta utan isolering - så enkelt är det. Det finns billigare jackor som passar till bussturen på morgonen men också högteknologiska skaljackor med membran som är ventilerande och har massor av funktionella detaljer. Här hittar du massor av Gore-Tex®, eVent®, Proof, Hydratic® och Hyvent. De allra flesta av våra märken är representerade här: Haglöfs, Fjällräven, Didriksons, 66°North, Helly Hansen, Sherpa, Isbjörn, The North Face m.fl


Skidjackor

Skidjackor kan vara allt från en G-1000®-anorak över en softshell jacka till vattentäta och fodrade jackor, som passar bäst till de riktigt kalla dagarna, då det är stor skillnad på var och hur folk åker skidor. Många modeller har snölås och andra detaljer som gör att de passar bra till skidåkning. Skidjackorna kommer från Haglöfs, Didriksons, Fjällräven, Helly Hansen, Isbjörn m.fl.

 

Softshells

Hos Eventyrsport är definitionen, att softshell jackan inte är vattentät men vattenavvisande. Softshells är inte alltid vindtätta men oftast -avvisande, dessutom har de en sportig stil och i syntetmaterial, oftast polyester. Hittar du inte helt det du letar efter kan du också kolla in kategorierna Vindjackor och Sommarjackor. Vi har massor av softshells, framför allt från Haglöfs.  

 

Anoraker

En anorak tas över huvudet, så är det, annars heter det jacka. Våra anoraker kommer framfört allt från Fjällräven och Tierra.

 

Erbjudanden på jackor

Vi har alltid bra erbjudanden på jackor till damer och herrar. Använd filtret högst upp på sidan. Klicka på Endast erbjudanden eller på den oranga knappen med erbjudanden, och se de billiga jackorna.