Mössor och pannband

Vårt stora urval av mössor, både tekniska, superfunktionella mössor till trendiga mössor som kan användas till vardags eller i pisterna. Från märken som Haglöfs, Odlo, The North Face, Fjällräven och Icebreaker. Håll huvudet varmt - med stil! 

  per sida
  Stigande ordning

  MÖSSOR OCH PANNBAND

  Tag på mössan och hjälp kroppen med att hålla hjärnan varm - annars tar hjärnan värme från resten av kroppen, och kroppstemperaturen kan därför falla utan att du upptäcker det. Situationen blir snabbt kritisk: vid 10°C försvinner 25% av den värme som kroppen producerar i vila, genom huvudet.
  Mössan ska därför användas när man ska ut. Kom också ihåg löparmössan när du tränar och det är kallt utanför. Och kom ihåg att händer, fingrar och tår är mycket utsatta när det är kallt.  

   

  Kom ihåg skidmössan

  Framför allt på skidresan, där temperaturen är lägre än vanligt, har du behov för en bra och varm mössa eller ett pannband för att undgå nedkylning av huvud och kropp. Ska du åka skidor där vädret skiftar så tänk på om du kanske också ska ha en balaclava med, den täcker största delen av ansiktet vilket betyder at du vid kalla temperaturer kan undgå förfrysningar av den tunna huden i ansiktet.  

  Mössor från de bästa märkena 

  Vi har ett stort urval av mössor av högsta kvalitet från några av marknadens starkaste märken f.ex. Icebreaker, Haglöfs och Fjällräven - både tekniska och mycket funktionella mössor och snygga trendiga mössor som passar till vardags. 


  Se också:

  Hattar och kepsar

  Handskar och vantar

  Sockor