Ryggsäckar

Här hittar du alla våra små och stora ryggsäckar samt regnskydd, tillbehör och packpåsar. Välj en av underkategorierna eller ditt favoritmärke. Vi har ryggsäckar från Osprey, Fjällräven, Haglöfs, Deuter, Vaude m.fl.

per sida
Stigande ordning

Rygsäckar

Ryggen är optimalt byggd för att bära dina tillhörigheter, men ju tyngre de är, desto bättre ryggsäck behöver du. Ryggsäckarna och deras tillbehör kommer från varumärken som Vaude, Haglöfs, Fjällräven, Osprey, Deuter, Exped, The North Face m.fl. De kommer i många olika modeller och prisklasser; billiga ryggsäckar, reseryggsäckar, vandringsryggsäckar. Och du hittar såklart också den helt enkla backpackerryggsäcken eller reseryggsäcken.

 

Små ryggsäckar

Liten ryggsäck, daypack, dagtursryggsäck - kärt barn har många namn. De är ursprungligen utvecklade till dagsturer i naturen, men härifrån har konceptet utvidit sig ytterligare. Nu finns det specialiserade modeller till vandring, skidlopp, multisport, löpning, cykling, vardag m.m. Det är här du ska se vad för behov du har när det kommer till en liten ryggsäck, för det finns en stor mängd modeller att välja mellan.

 

Stora ryggsäckar

Hos Eventyrsport fyller de stora ryggsäckarna 40 liter eller där omkring. När de kommer upp på den storleken börjar de att få krafiga höftremmar, som är en mycket viktig detalj på stora ryggsäckar. De stora ryggsäckarna finns också till många olika ändamål. Den klassiska vandringsryggsäcken är robust och har ett starkt bärsystem. Den kan såklart användas till resor och till många slags transporter, men om du ska flyga med den måste du vara försiktig med bärsystemet.

 

Ryggsäckar till lätt vandring och resor har ett lättare och skröpligare bärsystem, man de har i sin tur en inredning och funktioner som gör den lämpligare till flyg- och tågresor osv. De kan t.ex. ha ett bärsystem som är dolt, så att de inte skadas av rullbanden på flygplatserna. Det finns smarta modeller, som kan bäras både på ryggen, som hand-/axelväska och som desutom har hjul. De är inte lämpliga till vandring, men till mycket annat. Hitta en billig ryggsäck hos oss.

 

6 goda råd till justering av ryggsäcken

När du provar ryggsäcken för första gången, var noggrann med att justera den så att den inte skaver. Även små irritationer kommer att kunna märkas efter en lång dags vandring. Här har vi samlat några goda råd om hur du bäst justerar din ryggsäck.

 

Värt att veta innan du köper ryggsäck

Det kan vara svårt att välja ryggsäck eller reseryggsäck, men i slutändan handlar det primärt om vad du ska använda ryggsäcken till. Det vill säga vilka detaljer du behöver och vilka du kan leva utan. Ska du t.ex. ha frontöppning till huvudrummet eller har du mer användning av ett inbyggt regnskydd? Här har vi samlat några goda råd innan du köper ryggsäck.

 

Regnskydd och tillbehör till din ryggsäck

Det är få ryggsäckar som är vattentäta, så det är ofta värt att investera i ett regnöverdrag, om ett inte följer med din ryggsäck. Det finns regnskydd till ryggsäckar i alla storlekar. En transportpåse kan skona dig från att få huvudvärk på flygresan. Packremmar och -påsar gör packningen lite lättare.  Se mer här.

 

Vattentät förvaring

Här hittar du vattentäta påsar och fodral till allt ifrån telefoner till sovsäckar. Genialt till kanot- och kajakpaddlingen, men också användbart i ryggsäcken och i cykelväskan.  Se mer här.

 

Rea på ryggsäckar

Letar du efter en ryggsäck på rean? Du hittar våra aktuella erbjudanden på ryggsäckar vid att välja "Ryggsäckar erbjudande" i menyn. Här hittar du allt ifrån daypacks till en ny vandringsryggsäck. Se våra erbjudande på ryggsäckar här.