Vattentät förvaring

43 Varor

Här hittar du vattentäta förvaringspåsar till allt det du har användning för på din tur. Sträva alltid efter att hålla dina saker torra så är du säker på att det fungerar enligt avsikt.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Komma fram till dagens mål uten våta kläder

Hur surt är det inte att komma fram till dagens mål med en våt sovsäck eller våta kläder. Eller att stå vid världens finaste utsikt och konstatera att kameran inte fungerar mer till följd av fukt? På Eventyrsport kan vi hjälpa dig med att förhindra den slags situationer. Vi har massor av vattentäta påsar till kläder, sovsäckar och allt möjligt annat. De är i regel med rullstängning som både förseglar och fungerar som kompression. Supersmart till packning på kanot- eller kajak turer men också i ryggsäckar och cykelväskor då man både kan komprimera, systematisera och packa vattentätt samtidigt.

Vattentäta packningspåsar

Även om det är uppenbart att ha ett regnöverdrag till sin ryggsäck är det inte alltid den bästa lösningen Däremot löser en vattentät packningspåse flera uppgifter samtidigt:

● Vattentät förvaring av torra saker
● Organisering av dina saker i ryggsäcken
● Komprimering av isoleringsmaterial innan nedpackning

Dessutom har vattentäta packningspåsar den uppenbara fördel framöver regnöverdrag att de inte plötsligt bara flyger iväg.

Ett bra tips till valet av vattentäta packningspåsar är att ha fler olika färger på påsarna. Då kan du lätt göra ett packningssystem. Till exempel: den gröna påsen till sovsäcken, den gula påsen till de torra kläderna, den blåa påsen till elektronik och så vidare. Det tar inte lång tid att lära sig var sakerna ligger när det är lätt att skilja de olika vattentäta packningspåsarna från varandra.

Med en vattentät behållare till förvaring av dina torra saker kan du lugnt vandra vidare även om det börjar ösregna. Med en tät åtslutning är det ingen risk för att det tränger in regnvatten in till dina varma, torra strumpor och din bästa vän på tur: sovsäcken.

Vattentät påse till mobilen

Om du har en mobil med som inte är så glad om den blir fuktig kan du välja en speciell vattentät påse till den. Så kan du använda telefonen även om den ligger i säkert förvar i en vattentät påse för mobilen. När du använder en sådan påse ska du vara noga med att stänga den ordentligt. Det är också viktigt att hålla förslutningen av den vattentäta påsen till din mobil ren. Om det sätter sig sandkorn eller jord i förslutningen kommer påsen inte vara helt tät.

Vattentät förvaring

När du förvarar dina saker vattentätt ska du komma ihåg att torka de när du kommer hem från turen. Det kan inte undgås att det samlar sig lite fukt i sakerna även om de ligger i ett vattentätt paket. Den fukt som naturligt finns i luften kommer alltid också att vara i packningspåsen. Även om du försöker att pressa all luft ut ut påsen, kommer det lämna lite kvar. Till exempel är det särskilt viktigt att torka din sovsäck grundligt när turen är slut och du
har kommit hem. Ta fram sovsäcken med öppen dragkedja. Låt den gärna ligga framme ett par dagar så är du säker på att den är helt torr.

Det samma gäller med dina isoleringskläder. Även fast du inte haft användning för de ska de tas ut ur den vattentäta förvaringspåsen så att fukten i kläderna avdunstar. Om du bara sätter bort de, packade i den vattentäta påsen så kommer du nästan helt säkert att behöva kassera det efter 3-4 veckor. Orsaken är att det uppenbart vill bildas fuktfläckar och kanske till och med lite mögel i kläderna när det ligger packat vattentätt i en längre tid.

Du behöver däremot inte bekymra dig över det när du är ute på tur, då du knappast går veckovis utan att använda dina isoleringskläder.

Den lilla vattentäta packningspåsen

Om du är som de flesta andra har du nog också en powerbank och olika kablar med på vandringsturen. Det är en riktigt god idé att organisera dessa stumpar samlade i en liten vattentät förvaringspåse var elektroniken inte har utrymme att röra på sig så mycket. Om du använder en liten påse på så lite som 1-2 liter kan du sätta ner den i en större vattentät påse. På det sättet har du fördubblat säkerheten för att det inte kommer in vatten till de extra känsliga sakerna i elektronikpåsen.

Detta förfarande är också som menat om du är ute på tur med kanoten. Det som bara inte får bli vått kan du bara packa i en vattentät påse och därefter i en större vattentät förvaringspåse, gärna tillsammans med andra mindre vattentäta påsar.