Duffel- och sportväskor

34 Varor

Här hittar du många pålitliga sportväskor, reseväskor, duffelväskor och bagar. Många storlekar och färger från t.ex. Haglöfs, The North Face och Fjällräven.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Resväskor och sportväskor - ett riktigt måste för utomhusaktiviteter 

Du ser dem på mulor under stora expeditioner, på klättrarens rum, i bagageutrymmet på semestern, över axeln på väg till träningen, på scoutlägret, på festivalen och i otaliga andra situationer. 

Självklart talar vi om den slitstarka duffelväskan, duffelbaggen eller duffelväskan, sportväskan, resväskan, reseväskan eller korvväskan - kärt barn har som bekant många namn, men den är kort sagt oumbärlig när stora mängder utrustning ska förvaras och transporteras. 

Denna typ av väska är enkel, praktisk, robust - och det finns även några som är vattentäta. Den är idealisk för bilsemester, båtsemester, i cykelvagnen, på kanotturen, i rymdfärjan - och vi kan fortsätta! 

Här på sidan hittar du ett stort urval av den mångsidiga väsktypen som kan klara det mesta i de flesta situationer där utrustning behöver transporteras på ett enkelt sätt. På Eventyrsport har vi både små och stora sportväskor och många olika färger - det är bara att utforska sortimentet. Vi har också sportväskor för både damer och herrar, så det finns något för alla smaker. 

Vårt stora utbud av duffelväskor och sportväskor kommer från kända varumärken som The North Face, Osprey, Fjällräven och Haglöfs. 

Praktiska sportväskor och duffelväskor - plats för allt möjligt 

En sportväska kan användas i en mängd olika situationer - som träningsväska, för helgbruk och tvätt eller kanske som ryggsäck om det är en sportväska för ryggen. 

Sportväskor finns i många olika storlekar och utformningar, så det finns något för varje behov. Volymen är naturligtvis en viktig detalj, och storleken på väskorna anges i liter, så du enkelt kan jämföra över olika märken och modeller. Vi har dufflar från cirka 10 liter upp till över 100 liter. På så sätt kan du välja en praktisk liten sportväska för korta turer eller en mycket stor sportväska för längre resor. 

Vårt sortiment av sportväskor och duffelväskor är uppdelat i tre storlekar, så du enkelt kan hitta exakt den väska som bäst uppfyller dina önskemål. Du hittar både de mindre väskorna under 40 liter, de mellanstora duffelväskorna och sportväskorna samt de stora modellerna över 65 liter. 

En duffelväska är faktiskt mycket praktisk. Den berömda korvväskan finns som nämnts i många varianter, storlekar och färger. Vi har också dufflar som måste behandlas med vax för att behålla den vattenavvisande effekten, medan andra nästan sköter sig själva. 

Vad kan du inte ha i en duffelväska? 

Svaret är svårt att ge eftersom det är svårt att säga vilka begränsningar som gäller för sportdufflar. Med sin klassiska design och stora hållbarhet är en duffelväska förmodligen en av de mest praktiska utrustningsbitarna man kan hitta. 

Och när storleken på en av dessa praktiska väskor kan vara upp till 100 liter finns det inte mycket som du inte kan transportera i en duffelväska - den enda begränsningen är faktiskt hur mycket du själv kan bära. 

Men om du ska gå långt med din väska kanske du bör överväga om du istället ska skaffa en bra och stor vandringsryggsäck eller en något mindre daypack, så att du tar hand om din rygg medan du utforskar en spännande klippa eller går från stuga till stuga. 

Och om du verkligen måste släpa på något tungt kanske en praktisk rullväska är ett bättre val för dig? Om du är osäker på vilken väska som är rätt för dig, kan det vara en bra idé att titta på vår blogg. 

Resa eller turné med dina sportväskor 

När du packar all din utrustning innan du åker på semester är det lättast om du har tre eller fyra resesportväskor som du kan lägga allt i. När väskorna är packade, fyllda och stängda, är det lätt att stapla dem i bagageutrymmet på bilen och rulla iväg mot äventyret. 

När du väl kommer fram är det enkelt att ta ut all din utrustning ur bilen och placera den på en bra plats innan du packar upp. Med stora, solida band och handtag är det enkelt att få tag på dina resesportväskor så att de kan placeras på hotellrummet eller staplas i tältet där du kan packa upp. I vårt sortiment hittar du många sportväskor att bära på ryggen. 

En duffelväska är naturligtvis inte det rätta valet för en vandring, men om du inte behöver gå hela vägen från din dörr är det ofta en fördel att packa i en eller flera rese-sportväskor. Då kan du gott ha din bra vandringsryggsäck bredvid. 

Kanske tänker du att det är alldeles för besvärligt, men prova det. Du kommer att upptäcka att det är oerhört mycket lättare att packa alla möjliga saker i en stor sportväska än i de mindre rymliga vandringsryggsäckarna. 

Dessutom kan du också välja att lämna några av dina medtagna saker i din duffelväska om du till exempel ska ut på en vandring på din resa. Då kan du senare välja vad du ska ta med dig på turen precis innan du lämnar din duffelväska på hotellet eller i bilen. 

Som du kanske märker är vi stora fans av den praktiska korvväskan - även om den inte är lämplig för själva vandringen. Dessutom kan de flesta duffelväskor packas ihop så att de inte tar upp mycket plats, även om de är ganska stora när de är uppackade. 

Resesäkerhet: Blir min duffelväska stulen? 

Många rese-sportväskor och duffelväskor kan låsas. Om den stora dragkedjeöppningen har dragkedjesliders med en liten gjuten ring kan du trä en liten hänglås genom de två sliderna på dragkedjan, och då kan andra inte smyga sig för att titta ner i din duffel. 

Kom ihåg att tecken på inbrott (som till exempel ett trasigt hänglås) oftast räcker för att din reseförsäkring ska täcka ett eventuellt stöld av dina saker i rese-sportväskan. 

Funktionalitet - fickor kan vara viktiga 

Om du gillar att organisera dina saker kan du med fördel titta på vilka fickor som finns i de sportdufflar vi säljer. 

Många har en enda yttre ficka där det finns plats för en plånbok och ett pass. Vissa duffelväskor har också lite större yttre fickor, men det är de inre fickorna som är särskilt bra för att organisera dina saker. 

Med inre fickor kan du se till att de saker som annars skulle ligga och röra sig längst ner i din stora sportväska är lätta att hitta - det kan vara bra oavsett om du använder väskan som träningsväska eller reseväska. Det är också värt att titta på hur de inre fickorna är gjorda. Vissa fickor är gjorda av nätmaterial. Då är det lätt att se var sakerna ligger i fickan. 

Det är naturligtvis viktigast om fickan är relativt stor. Om fickorna dock ska innehålla mycket små saker kan det vara en fördel att ha några ännu mindre praktiska påsar att lägga bitarna i. Då är det också lätt att hitta dem, även om de ligger tillsammans med många andra saker. 

Om dina saker inte tål vatten och din nya duffelväska inte är vattentät kan det också vara en bra idé att överväga ett vattentätt regnskydd eller att packa de mer vattenkänsliga sakerna i vattentäta påsar så att alla dina ägodelar klarar sig utan vattenskador. 

Ett bra tips: Välj olika färger på dina sportväskor  

Om du tycker att en viss modell av sportväskar är helt rätt och vill ha några stycken kan det vara en riktigt bra idé att välja olika färger. Det blir mycket enklare att orientera sig om vilken väska som innehåller det du behöver. 

På så sätt är det också lätt att följa med om väskan är om du är en stor familj eller grupp som reser tillsammans, men som också måste kunna känna igen väskorna och deras innehåll från varandra. 

Det är naturligtvis inte ett stort problem om du bara kan gå nerför en korridor på ett hotell för att byta om. Å andra sidan kan det vara ett större problem om väskorna ligger i olika bilar - och om de ligger i olika flygplan till olika destinationer är det helt galet. 

Du kan också ha olika färgade sportväskor hemma så att du enkelt kan ta den rätta väskan när du går ut genom dörren. Du kan till exempel ha en färg för träningsväskan, en färg för reseväskan, osv. 

Så ett bra tips för att välja duffelväskor är att välja olika färger för annars liknande väskor - det skapar överblick och en mycket färgglad samling av härliga duffelväskor.