Kängor

Här hittar du vårt stora urval av vandringskängor, vinterkängor, vardagskängor och gummistövlar. Du hittar kängor i hög kvalitet till damer, herrar och barn - från t.ex ECCO, KEEN, Haglöfs, Teva, Salomon, Wolverine och Merrell.

per sida
Stigande ordning

Skor och kängors betydning för dagens gång

Utan bra skor eller kängor kommer du inte speciellt långt i din vardag. Våra fötter är väldigt komplicerat uppbyggda och både kan och ska hålla till miljoner av steg. Är dina fötter inte helt perfekt uppbyggda från naturen sida, kan de behöva mer eller mindre hjälp om du ska gå mycket, t.ex. på en fjällvandring eller en storstadssemester. En tung ryggsäck ger naturligtvis en ökad belastning, och går du dessutom i ujämn terräng, är det stor risk for stukade fötter. Sommar och strand kräver naturligtvis en helt annan typ av skor, men Eventyrsport kan leverera skor till alla situationer.

 

Passform

Passformen är en mycket avgörande faktor, speciellt när det är tal om skor och kängor till vandringsturen. Här lönar det sig inte att gå på kompromiss. Som nybörjare kan man absolut använda lånad utrustning, men skorna och kängorna ska passa perfekt till just dina fötter. Är de breda eller smala, med hög eller låg vrist och hålfot? Kängorna ska prövas med de riktiga sockorna i, och ska du gå med ryggsäck, ska du också ha den på - med fyllning - när du provar kängor.

 

Vardagskängor

På hyllorna hos Eventyrsport hittar du både gummistövlar, mjuka modekängor, varma vinterkängor och kraftiga vandringskängor. Modekängorna kommer t.ex. från Merrell, och här är det lagt mycket vikt på utseende.

 

Vinterkängor

Våra varma vinterstövlar har som regel ett vattentätt och andningsbart membran som t.ex. Gore-Tex® eller KEEN.DRY, och en del av dem har isolering i både sula och överdel. Yttersulorna är designade speciellt till vinterbruk. Hanwag har dessutom modeller med IceGrip, som ger dem ett bra grepp på hala underlag.

 

Vandringskängor

Vandringskängorna är ett kapitel för sig. De finns i olika styvhet och som tumregel kan man säga, att ju större packning och svårare terräng du ska vandra i, ju styvare och högre kängor ska du använda. Ska du på en lätt vandring kan en låg och relativt mjuk känga duga, såvida du inte har svaga vrister. Är det tal om två veckor på fjället med tält och kök, är en robust känga att föredra. Om du vill ha vandringskängor med eller utan membran är i hög grad en smaksak.

 

Gummistövlar

I Eventyrsport hittar du gummistövlar till damer och framför allt barn, och här ligger tyngdpunkten på mode- och vardagsgummistövlar.

 

Varumärken

Kängorna i Eventyrsport kommer från Viking, ECCO, Hanwag, Keen, Merrell, Haglöfs, Salomon, Wolverine m.fl.

 

Tillbehör till kängor

När du nu köper bra kängor i Eventyrsport, ska du passa på att köpa ett eller flera par sockor, som passar till det äventyr, du är på väg ut till. Ull och syntetiskt är lämpligt till både vardag och vandringar, och vi har alla tjocklekar. Inner- och yttersockor används mycket till vandringar, och här kan du kombinera som det passar dig bäst. Våra sockor kommer framför allt från Icebreaker och Smartwool.

Dina skor och kängor ska naturligtvis underhållas, och detta gäller också skor och kängor med membraner. Blir de inte impregnerade, fungerar membranet inte ordentligt. Vi har ett stort utbud av skötselprodukter från Granger's.