Kängor

Här hittar du vårt stora urval av vandringskängor, vinterkängor, vardagskängor och gummistövlar. Du hittar kängor i hög kvalitet till damer, herrar och barn - från t.ex ECCO, KEEN, Haglöfs, Teva, Salomon, Wolverine och Merrell.

per sida
Stigande ordning

Kängor av hög kvalitet: Höga och låga kängor till både vardag och friluftsliv

Ska du gå en promenad i skogen, på vandringstur, ut i vinterkylan eller kanske bara ha bekväma skor till den dagliga turen till och från jobbet?

Oavsett vad så är det alltid bra att ha ett par bra kängor i garderoben. Hos Eventyrsport hittar du ett stort urval av kängor för både herrar, damer och barn och vi har både låga och höga modeller.

Om du letar efter ett par vardagskängor, vinterkängor, vandringskängor eller gummistövlar spelar ingen roll – vi har det allt.

Vårt urval av kängor kommer bl.a. från märken som Keen, Hanwag, Bisgaard, Merrell och LaCrosse.

För glada fötter

Utan bra skor och kängor kommer du inte särskilt långt. 

Våra fötters uppbyggnad är mycket komplicerad och de ska hålla till att bära oss varje dag. Därför förtjänar de skor och kängor i toppklass!

Är dina fötter inte helt perfekt byggda naturligt – och det är de inte hos många av oss – kan de ha behov för extra hjälp och stöd och det ställer ännu högre krav på dina kängor än annars.

Ska du gå mycket t.ex. på vandringsturen eller storstadssemestern ska du samtidigt tänka på vilka skor du tar på dig, så dina fötter inte utsätts för mer press än nödvändigt.

Hos Eventyrsport intresserar vi oss inte bara för utseendet av skorna utan även för att de är bekväma att ha på sig och passar till det ändamål som de ska användas till. Därför har vi ett stort urval av kängor i olika modeller, stilar och färger, så du kan hitta en kvalitetskänga oavsett vilket typ av äventyr du ska på.

Vad ska du vara uppmärksam på när du köper kängor?

Fyra väsentliga egenskaper hos en kvalitetskänga är:

 

  • En solid ytterkänga som skyddar din fot mot vridning och slag
  • En bra innerkänga så foten har en behaglig temperatur
  • En ordentlig innersula som håller foten tempererad
  • En kraftig yttersula som ger ett bra fäste

 

Det är såklart alltid viktigt att kängan har rätt passform så du kan ha den på dig i flera timmar – både på fjället och arbetet.

Det är bl.a. viktigt att tänka över om kängan ska ha foder eller inte, om den ska vara vattentät och hur mycket ankelstöd den ska ge. Det är även viktigt att tänka över om du har behov av en hög eller låg känga.

Kom ihåg att alltid pröva kängorna med rätt strumpor. Ska du använda dem på en vandringstur eller liknande där du ska ha på dig en ryggsäck är det en bra idé att pröva dem när du har en fylld ryggsäck på dig.

Skulle kängorna visa sig vara för små eller passar modellen inte riktigt till dina fötter så är det alltid gratis retur. Läs mer om returer här.

Här kan du läsa mer om vad du ska vara uppmärksam på när du köper kängor.

Kängor på webben 

Här på webben hittar du ett riktigt bra urval av höga och låga kängor som kan användas både till vardags och till friluftsliv. Det är lätt att shoppa via datorn, din tablet eller smartphone. Det är alltid gratis frakt och gratis retur.

Du kan hitta bra erbjudanden på kängor genom att använda filtret längre upp på sidan eller genom att trycka här.

 

Se även:

Skor

Sandaler

Sockor och strumpor

Sulor, skovårdprodukter m.m.