Stövlar

258 Varor

Här hittar du vårt stora utbud av vandringskängor, vinterkängor, vardagskängor och även gummistövlar. Du hittar kängor av hög kvalitet till damer, herrar och barn, bl.a. från Keen, Hanwag, Bisgaard, Merrell och LaCrosse.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Höga och låga kängor till både vardag och friluftsliv

Ska du gå på promenad i skogen, iväg på vandring, ut i vinterkylan eller kanske bara ha några behagliga skor till den dagliga turen till och från arbetet?

Oavsett vad dagen bjuder på så är kängor bra att ha i garderoben. Hos Eventyrsport hittar du ett stort utbud av kängor till både män, kvinnor och barn, och vi har både höga och låga modeller.

Om du letar efter vardagskängorvinterkängorvandringskängor eller kanske gummistövlar spelar ingen roll – vi har allihop!

Vårt utbud av kängor kommer bl.a. från märken som Keen, Hanwag, Bisgaard, Merrell och LaCrosse.

Få glada fötter

Utan bra skor kommer du inte särskilt långt.

Våra fötter är mycket komplicerat gjorda och både kan och ska hålla för att bära oss och leda oss på vägen varje dag. Därför kräver och förtjänar fötterna skor och kängor i toppklass!

Är dina fötter inte helt perfekt uppbyggda av naturen – och det är det inte hos många av oss – kan de behöva lite extra hjälp, och det ställer ännu högre krav på dina kängor än annars.

Ska du gå mycket, t.ex. på vandring eller en stadssemester, ska du fundera lite extra på vilka skor du ska ha, så dina fötter inte utsätts för mer press än absolut nödvändigt.

Hos Eventyrsport arbetar vi hårt för att skor inte bara ska vara fina att se på, utan också vara behagliga för dina fötter och passa till det syfte du ska använda dem till. Därför har vi ett brett utbud av kängor i olika modeller, stilar och färger, så du kan hitta en kvalitetskänga oavsett vilket slags äventyr du ska på.

Vad ska du tänka på när du köper kängor?

Fyra viktiga drag hos en kvalitetskänga är: 

 • En solid ytterkänga som skyddar din fot mot vridningar och stötar
 • En bra innerkänga så foten har det varmt och gott
 • En ordentlig innersula som håller foten tempererad
 • En kraftig yttersula som håller dig säker i spåret 

Dessutom är det självklart alltid viktigt att kängan har rätt passform, så du orkar gå i dem många timmar – såväl på fjället som på arbetet.

Det också viktigt att bl.a. överväga om kängan ska ha foder eller inte, om den ska vara vattentät och hur mycket ankelstöd den ska ge. Dessutom är det också viktigt att fundera på om du behöver en hög eller låg känga.

Kom också ihåg att prova kängorna med rätt strumpor. Ska du använda kängorna till en vandring eller bära en ryggsäck, kan det även vara en bra idé att prova dem medan du bär en full ryggsäck.