Vinterkängor

Här hittar du varma vinterkängor till barn och vuxna. Många modeller har varm fodring och ett vattentätt membran som t.ex. Gore-Tex®. Du hittar märken som KEEN, Merrell, Hanwag, ECCO och Viking.

  per sida
  Stigande ordning

  Vinterkängor - Håll kyla och fukt ute

  När årstiden bjuder på regn, rusk och kyla, så är det viktigt att ha ordentliga kängor som håller fötterna varma och torra. Samtidigt är det också viktigt att vinterkängorna är smarta och snygga att se på. Fodret ska vara mjukt och behagligt, och kängorna ska sitta bra på foten, så det är möjligt at röra sig gennom snö, slask och vatten. Man ska aldrig snåla på utrustning - och absolut inte när det är vinter i de skandinaviska länderna.

   

  Kängor till vinter

  Ett membran som skapar täthet och som fortfarande låter foten andas är att föredra, och det hittar du i långt de flesta av våra vinterkängor. Här på Eventyrsports sida hittar du många modeller med Gore-Tex®, som håller fötter och sockor torra. Varumärkerna KEEN, ECCO, Viking, Merrell, Hanwag och Wolverine har goda kvalitetssäkrade vinterkängor som håller i det kalla vädret.

   

  Sulorna på Eventyrsports vinterkängor är gjorda i gummiblandningar som inte blir stela ved låga temperaturer, och några av modellerna från Hanwag har dessutom IcGrip, så att de får ett extra bra grepp.

   

  Kvalitet till goda priser

  Kvalitet, som kan köpas till goda priser, hittar du här i Eventyrsports shop. I det långa loppet så lönar det sig att köpa en ordentlig känga - både när det gäller goda kängor till aktiva barn och deras föräldrar - så har Eventyrsport har ett stort urval, och det är alltid möjligt att hitta kvalitet till ett bra pris.

   

  Vinterskor eller vinterkängor?

  När folk pratar om vinterskor så menar många egentligen en vinterkänga. Vinterskor är kännetecknat vid att de går upp till vristen. Går de över vristen så är det en känga. Det kan dock finnas undantag, utvecklingen på sko- och kängområdet går snabbt. Det har kommit en massa hybrider af skor och kängor, och det är därför inte konstigt, att det är förvirring omkring begreppen.

   

  Vinterkängor erbjudanden

  Vi har ofta erbjudanden på vinterkängor till herrar och damer, samt pojkar och flickor. När vi på grund av säsongen gör plats till nya varor, börjar vår rea av vinterkängor. Här kan du göra en riktigt god handel. Bli medlem i Eventyrsports Kundklubb så får du ett meddelande när rean startar, eller när det finns erbjudande på vinterkängor. Medlemsskapet är gratis och uförpliktande. Läs mer om fördelarna och anmäl dig här.

   

  Köp en vinterkänga från kända varumärken

  Eventyrsport säljer kända kvalitetsmärken som Salomon, Haglöfs, La Sportiva med flera. Du kan köpa dem på webshoppen, och har du frågor kan du ringa Kundtjänsten.

   

  Se också:

  Sockor

  Impregnering