Skor

Här hittar du funktionella, bekväma och moderiktiga skor till alla behov: robusta vandringsskor, lätta och ventilerade löparskor eller bekväma vardagsskor. Vi har skor från bl.a. KEEN, Viking, Hanwag, Merrell, ECCO, Haglöfs och Teva.

per sida
Stigande ordning

Sko till vandring, vardag, löpning og klättring

Skor är inte bara skor - fråga vilken kvinna som helst - och det gäller också i Eventyrsport. Här lägger vi stor vikt på att man kan få de rätta skorna till det rätta ävertyret, i alla fall inom områderna vandringsskor, bekväma vardagsskor, skor till terränglöpning samt klättringsskor. 

 

Vandringsskor

Dessa skor är kraftigare och styvare i sulorna än de flesta vardagssskorna. Även om styvheten till en början kan kännas främmande och kanske till och med obehaglig, blir den snabbt en god resekamrat, eftersom den i hög grad avlastar dina fötter när du går i många timmar. Om underlaget är ujämnt blir det ännu tydligare, eftersom sulan då fungerar som ett plant underlag, som inte tvingar dina fötter att reagera på stenar och hål i marken. Vandringsskor är lämpliga till vandringar där man inte behöver stabiliseringen från det höga skaftet, men ändå vill ha funktionaliteten från sulorna. De är också användbara på jobbet, där man går och står i många timmar eller färdas utanför den upptrampade stigen.

Eventyrsport har vandringsskor från Haglöfs, Hanwag, Salomon, ECCO, Keen m.fl.

 

Vardagssko

Här ligger tyngdpunkten både på komfort och utseende. Mjuka sulor, smarta detaljer och hög slitstyrka är viktiga parametrar, och så är stilen en smaksak och fasonen en fråga om dina fötters form. Det finns modeller som är väldigt modepräglade och andra som lutar med åt vandringsskorna.

Eventyrsport har vardagsskor från Haglöfs, Hanwag, Salomon, ECCO, Keen m.fl.

 

Löparsskor

Löparskorna i Eventyrsport är endast till terränglöpning och multisport, så de traditionella löparskorna får du hitta någon annanstans. Skorna har som regel en lägre häl än vanliga löparskor. Hälen är dessutom bredare och mönstret i sulorna är designat till grus och jord.

Eventyrsport har löpningsskor från Haglöfs, Salomon, Merrell, La Sportiva och Teva.