Sovsäckar

172 Varor

Här hittar du vårt urval av kvalitetssovsäckar. Du hittar lätta och supervarma dunsovsäckar, och läckra syntetiska sovsäckar från märken som Yeti, Haglöfs, Deuter och Nordisk. Du hittar också tillbehör här, liggunderlag, huvudkuddar, packpåsar osv. 

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Sovsäckar ect. - sov gott!

De viktigaste parametrarna vid valet av sovsäck är följande: Komforttemperatur, storlek, fyllning och vikt. I stort sett alla våra sovsäckar är temperaturangivna efter EN13537, som är en gemensam europeisk angivning av sovsäckarnas temperaturgränser. Det betyder att säckarna kan jämföras direkt på temperaturen. 

Vad är komforttemperatur och extremtemperatur?

Det arbetas med två komforttemperaturer, nämligen T-Comfort och T-Limit. T-Comfort också kallat komforttemperaturen för respektive kvinnor och män. Vår erfarenhet är att den angivna temperaturen passar, någorlunda, men det är självklart väldigt stor skillnad om man är kall eller varm om natten, så där får man själv lägga till eller ta bort. Det anges också en extremtemperatur, T-Limit. Det är definierat som den punkt, där en kvinna riskerar hypotermi, så det är INTE en temperatur du ska välja påse efter. 

Vår indelning

Vi har indelat våra sovsäckar i 3 temperaturkategorier, och gränserna går vid +3 till -7 °C. Alla säckarna är placerade efter T-Comfort- Komforttemperaturen för kvinnor. 

Hur lång ska sovsäcken vara?

Sovsäcken ska passa i längden. Om den är för lång blir det onödigt mycket luft för säcken att värma upp, medan den naturligtvis heller inte fungerar om den är för kort. Den angivna längden är personens maximala längd, inte sovsäckens. 

Dun eller syntetisk?

Om du vill ha dun-eller syntetisk fiberfyllning beror på vad dina krav är i förhållande till pris och vikt. Dun är lätt och har oöverträffad isolering, men det är något dyrare än syntetiskt fiber. Dun finns i många olika varianter, med större eller mindre innehåll av fjädrar, och kvaliteten angives med hjälp av fyllningskraft eller CUIN. De lättaste och mest isolerande dun-typer har beteckningen 900+. Dun tål vatten, men ska helst inte vara blött för länge, så kom ihåg att lufta säcken. 

Isolerande syntetiskt fiber finns i otaliga utgåvor, och vikt och pris följes ofta omvänt proportionellt åt. Gemensamt för alla sovsäckar är att de ska förvaras okomprimerade, när du inte är på resande fot annars mister fyllningen spänst och isoleringsförmåga. 

Konstruktion

De tunnaste och billigaste sovsäckarna är ofta konstruerade med skräddarsydda kanaler, som är bra för sommar-och inomhusanvändning. De varmare är oftast i boxkonstruktion eller med 2-3 förskjutna lager. Huva med snöre, värmekrage, isolering vid blixtlåset, kort eller långt blixtlås, innerficka, extra plats och fyllning vid fötterna, extra bredd, töjbara delar, vatttenavvisande material m.m. är saker som kan avgöra ditt val. Överväg att komplettera med en lakanpåse i bomull, silke eller fleece

De tyndeste og billigste soveposer er ofte konstrueret med gennemsyede kanaler, hvilket er helt fint til sommer- og indebrug. De varmere er oftest i bokskonstruktion eller med 2-3 forskudte lag, så der ingen kuldebroer er. Hætte med snøre, varmekrave, isolering ved lynlåsen, kort eller lang lynlås, inderlomme, ekstra plads og fyld ved fødderne, ekstra bredde, strækbare partier, vandskyende stof, ophængningsøjer m.m. er ting, som kan afgøre dit valg. Overvej at supplere med en lagenpose i bomuld, silke eller fleece.

Lakanpåsar

En lakanpåse skyddar din sovsäck mot svett och smuts, och så ger den några extra grader, självklart beroende på materialet. Lakanpåse kan också användas ensamt om det är väldigt varmt. Lakanpåsar är typiskt gjorda i silke, bomull eller fleece. 

Liggunderlag

Det är kallt att sova på marken, och det är obekvämt att sova på ett underlag som är för tunt eller för dårligt. Det kan inte ens den bästa sovsäck hjälpa med. Skaffa dig ett bra liggunderlag som passar just ditt behov!

Se också:

 

 

Vi har sovsäckar från Haglöfs, Nordisk, Yeti, Deuter, Mountain Hardwear och Outwell.