Hammockar

14 Varor

Se vårt utbud av hammockar här. Dubbla hammockar, hammockar med myggnät och traditionella hammockar som både är lätta och tar minimalt med plats.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

En god nattsömn med en hammock

En hammock är en garanti för en god nattsömn. Men bara om du ordnar några grundläggande saker innan du går till kojs. Det är till exempel viktigt att du kommer ihåg att när du ligger i en hammock utomhus, så finns det inget som isolerar dig från den kalla luften som finns direkt under dig. Eller i varje fall inget som du inte själv har placerat där.

Många tänker att det borde räcka med en sovsäck i hammocken, men sovsäcken blir helt platt och hoptryckt där du ligger och den isolerar heller inte så mycket. Därför är det viktigt att lägga ett liggunderlag i hammocken innan du lägger dig för att sova.

Så hänger du upp din hammock utomhus

När du hänger upp din outdoor-hammock ska du naturligtvis använda ett par träd att sätta fast den i. Men du kanske är osäker på hur stort avstånd mellan träden det ska vara? Det beror på flera saker. Vissa hammockar är längre än andra. Om du är relativt lång kan det mycket väl vara så att din hammock är extra lång. Det är som regel bra att ha minst 2,5 meter extra utrymme mellan träden i förhållande till hur lång hammocken är. Det ger ett avstånd som gör att vinkeln mellan det horisontella planet och de remmar som du hänger upp hammocken i inte blir alltför brant.

Vilken vinkel remmarna ska vara i

Det är en bra tumregel att skapa en rät vinkel med tum- och pekfingret för att mäta vinkeln på remmen mellan den obelastade hammocken och trädet. Om vinkeln passar någorlunda med vinkeln mellan din vågräta pekfingerspets och din lodräta tumfingerspets (som när du formar en pistol med fingrarna), så kommer du nog att ligga bra. Om vinkeln inte passar så bra kan du justera hur högt upp på trädet du sätter remmarna. Sätter du remmarna högre och gör dem längre blir vinkeln brantare. Omvänt blir det om du kortar remmarna och sätter dem längre ner på trädstammen. Då blir vinkeln planare.

Om du inte riktigt kan få vinkeln att passa eller om du kanske inte tycker det räcker med att dra upp eller ner remmarna till en passande nivå, så finns det också annat du kan göra. När du ligger i hammocken kan det ibland kännas som om du ligger böjd som en banan. Det kan bero på att vinkeln på remmarna är lite för brant. Det går att ordna. Genom att ligga lite på snedden i hammocken kommer du få en mer horisontell form under dig. Några tycker det är mer behagligt, och det kan helt säkert hjälpa lite med problemet med en upphängning som är lite åt det branta hållet.

Akta träden

När du sätter remmarna runt trädstammen ska du se till så att de är tillräckligt breda för ändamålet. Det är inte bra att använda ett tunt men starkt rep för att lägga runt stammen. Trycket från din tyngd kommer trycka in barken på stammen, vilket kan ge permanenta skador på trädet så det kanske dör. Trädets näring transporteras till stor del genom barken, och därför är det viktigt att denna inte skadas hela vägen runt stammen.

Två i en hammock

Det går att utan problem ligga två i en hammock. Då ska du leta efter en dubbelhammock. Du behöver bara vara på det klara med att det inte är riktigt praktiskt att sova två i en hammock. Ni kommer störa varandra rätt mycket under natten. Då är det mycket bättre att välja två separata hammockar. Du kan dock även välja en dubbelhammock om du gärna vill ha en extra stark hammock. Eller för att du gillar att dra hammocken över dig när du ligger i den.

När du ska sova i en hammock utomhus ska du vara beredd på att naturen är mycket nära inpå. Därför är det kanske en bra idé att ta med ett myggnät för hammockar. Då kan du vara säker på att mygg inte kommer åt att sticka dig medan du sover.