Sovsäckslakan

9 Varor

Ett sovsäckslakan, eller lakanpåse eller liner som det också kan kallas, förlänger din sovsäcks livslängd och isoleringsförmåga. Du kan både använda det som ett extra lakan i din sovsäck eller som separat sommarsovsäck. Vi har sovsäckslakan i siden, mikrofiber, bomull och fleece.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Sköna sovsäckslakan för tropiska nätter eller extra lyx

Att övernatta vid tropiska breddgrader är en fantastisk upplevelse. När det är varmt på natten behövs ingen isolerad sovsäck, så du kan nöja dig med ett lätt och luftigt sovsäckslakan, till exempel av siden. Det tar upp minimalt med plats i packningen och är lätt att tvätta, så du vet att du har en ren plats att sova på. Om det inte är fullt så varmt kan ett fleecesovsäckslakan vara ett bra val. Det kan du använda om det är omkring 18 grader på natten.

Sovsäckslakan finns i flera material och former. För att börja med det sistnämnda, så är mumieformen avsedd att användas inuti en sovsäck. Kanske tänker du att det inte är nödvändigt för att sovsäcken kommer hålla dig varm. Det stämmer också, men om du alltid sover i din sovsäck utan lakan kommer din sovsäck behöva tvättas oftare. Därför ska du använda ett sovsäckslakan i din sovsäck. Svett, olja och smuts hamnar då på lakanet som är lätt att tvätta.

När du väljer ett sovsäckslakan som har rektangulär form finns det mycket mer plats för fötterna. Den formen är bäst att använda när du sover under täcken eller helt utan andra sängkläder över dig. Det kan t.ex. vara i en fjällstuga där det för det mesta finns täcken till varje sängplats, men det är meningen att du antingen har med lakan och kuddöverdrag eller också ligger i ditt egna sovsäckslakan. Din nattsömn kommer bli långt mer behaglig när du kan röra på benen och fötterna naturligt i sovsäckslakanet.

Vilket material du ska välja

Lyxversionen är sydd i sidenmaterial. Det är enormt behagligt att ligga i, och det har också en rätt stor viktfördel jämfört med bomull. Du sparar in cirka 50–60 procent i vikt när du väljer siden.

Om du väljer ett sovsäckslakan av mikrofiber får du också ett ganska lätt reselakan. Dessutom är sovsäckslakan av mikrofiber väldigt lätta att tvätta då de tål de flesta tvättprogram. Mikrofiber är dessutom snabbtorkande, och det är också en klar fördel om det skulle bli nödvändigt att tvätta lakanet medan du är på vandring.

Ett sovsäckslakan av bomull är både billigt och lätt att tvätta. Men om du sover i ett varmt klimat kommer det bli rätt fuktigt av svett, och det kan vara mindre behagligt. Som tidigare nämnts är bomull också något tyngre än de andra materialen.

Om din sovsäck inte är riktigt varm nog för uppgiften kanske det passar med ett sovsäckslakan av fleece. Fleece är det varmaste materialet och med ett fleecelakan inuti kommer din sovsäck bli väsentligt varmare.

Extra komfortabla sovsäckslakan

Vissa av våra sovsäckslakan är tillverkade i stretchmaterial. Till och med ett sovsäckslakan i siden kan göras så att det får stretch. Det är en riktigt bra funktionsdetalj eftersom det ger dig ännu mer frihet att röra på dig när du sover. Särskilt att kunna sträcka ut armarna kan kännas skönt och att slippa känna sig begränsad av lakanet. Med ett stretchigt sovsäckslakan blir det också lättare att dra lakanet runt kroppen nere i sovsäcken.