Liggunderlag

Här hittar du vårt urval av liggunderlag från bland annat Exped, Vaude, Nordisk och Robens. Du hittar både självuppblåsande underlag, skumdyna, och tunna,lätta luftmadrasser samt hammocker. Det finns underlag för allt från camping till fjällvandring. 

  per sida
  Stigande ordning

   LIGGUNDERLAG

   Ta sängen med på resan och få en bra start på dagen! Din sovsäck kan vara mysig och varm, men kylan från marken kan gå igenom, om du sover utan liggunderlag. Den ska kunna hålla till det du behöver den för, och inte väga eller fylla för mycket. Vi har både traditionella skumdynor, och dem som blåser upp sig själva och vi har självklart också de supersmarta med isolerande fyllning i form av dun. Kom ihåg att ett liggunderlag, som är uppblåst kan punktera, så ta med utrustning som kan lappa ihop hålet om olyckan är framme. Hos många modeller följer det med. 

    

   Vad är R-värde?

   Ju högre R-värde, ju bättre isolering. Självuppblåsande underlag har ett högre R-värde än skumdyna, men i förhållande till vikt och tjocklek, isolerar skumdynan bättre. Två skumdyneunderlag, som väger mindre än ett självuppblåst, kan ha ett högre R-värde. I sin tur ger det inte samma komfort. 

   Skumdyneunderlaget är alltid klar för användning, medan självuppblåsande underlag tar längre tid. På vintern kan du överväga att kombinera de två typerna, men kom ihåg en bra vintersovsäck. Är du mer för en deciderad luftmadrass, så kom ihåg att den isolerar väldigt lite. Är det kallt på marken, kan du kombinera det med en skumdyna. Du kan också välja en av de avancerade madrasser vi har med isolerande fyllning, t.ex. dunfyllning. 

    

   Tillbehör

   Pump för luftmadrassen, lappningsutrustning, huvudkuddar och smarta stolset hittar du under Tillbehör


   Se også:

   Luftmadrasser

   Sommarsovsäckar

   Vår- och höstsovsäckar

   Vintersovsäckar

   Lakanpåsar

   Tillbehör