Sovsäckar vår och höst (+3 till -4 grader)

19 Varor

Sovsäckarna på den här sidan har en komforttemperatur på mellan +3 och - 4 °C. För män ligger komforttemperaturen i samma sovsäck typiskt 4-5 grader lägre. Välj mellan dun eller syntetiskt fiber.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Vår- och höst sovsäckar i dun eller syntetiskt fiber?

En sovsäck med dunfyllning kan komprimeres till oigenkännlighet, och då dun har en oöverträffad isoleringsförmåga i förhållande till sin vikt, är dunsovsäckar ideella på resor, där en låg vikt är essentiel. Dunsovsäckar kräver lite omvårdnad av sin ägare, och det är en bra idé att hänga för att lufta, varje dag efter användning, så fukten från både kropp och omgivningen kan avdunsta. 

Syntetiskt fibersovsäckarna är billigare än dunsovsäckar, men de väger och fyller också mer. De fås med samma temperaturgränser som dunsovsäckarna, men alltså med en högre vikt, i och med att fiber, trots mycket ansträngningar, fortfarande inte isolerar lika bra som dun i förhållande till vikten. Men det finns fortfarande många olika fiber och de allra bästa ligger ganska nära i samma kvalitet som dun. 

Förvaring

En sovsäck ska förvaras hängande eller i en förvaringspåse, när man inte är på resa. Ligger den komprimeret, kommer fyllningen i efterhand tappa sin spänstighet och därmed förmågan till att hålla värmen, som är hela sovsäckens syfte. 

Funktionalitet

De flesta av Eventyrsports sovsäckar har smarte, funktionella detaljer som huva med snöre, värmekrage vid axlarna, innerficka, och 2-vägs blixtlås med skydd. Utrustningsnivån beror på både pris och den funktion som påsen är gjord för. 

Temperaturangivningar

Alle Eventyrsports vuxen sovsäckar har temperaturangivning, som är mätt efter EN 13537, som är gemensam norm för mått av sovsäckar. På det sättet kan du jämföra temperaturerna direkt med varandra. Komforttemperatur är då vad du ska se på. 

Kvinnor och män är som bekant olika, och för de flesta kvinnor gäller att de ska ha en komforttemperatur, som är 4-5 grader högre än männens vid samma lufttemperatur. De två gränserna kallas ofta för Temp/Kom och Temp/Lim. Extremtemperaturen är ointressant för valet av sovsäck. Den anger gränsen, där det blir livshotande för en kvinna att ligge i sovsäcken, eftersom det blir för kallt.