Termokoppar och termoflaskor

Håll din dryck varm - eller kall. Här finner du termosflaskor och koppar till dina drycker när du är på tur - eller påväg i bil. Flera storlekar, modeller och färger från Primus och Lifeventure.

  per sida
  Stigande ordning

   TERMOSFLASKOR OCH -KOPPAR

   Ah! Kaffe, kakao eller bara varmt vatten till frukostens kopp med nudlar. Man ska ha det där lilla extra om det är kallt. Och när värmen kommer tillbaka innefrån, sjunger till och med de mest frusna tår, medans händerna njuter av att hålla om koppen. Så orkar man med att starta dagen. Termosflaskor och termosmuggar går inte att undvara och kan hålla till det mesta. Också slag och schysta stickers.

    

   Hur länge håller de vattnet varmt?

   Hållbarheten avhänger av flera faktorer, om termosflaskan är iskall när vattnet hälls kommer en del av värmen att friges till uppvärmning av flaskan, varpå temperaturen sänks snabbare, det kan alltså vara en fördel att hälla i lite kokande vatten först, sätta locket på och vända den ett par gånger tills flaskan är varm invändigt, härefter kan nytt vatten fyllas på. Det som är mest avgörande för temperaturen är hur mycket vatten som fylls i flaskan, eller för den del koppen. Om det bara blir fyllt till hälften, kommer värmen från vattnet att friges till luften i flaskan och temperaturen i vattnet faller då snabbare. Är flaskan eller koppen däremot fylld upp blir det mer optimalt.