Termosmuggar och termosflaskor

Håll din dryck varm – eller kall. Här hittar du termosflaskor och termosmuggar för din dryck när du är på vandring eller åker bil. Flera storlekar, modeller och färger från Primus, Lifeventure och Stanley.

  per sida
  Stigande ordning

  Släck törsten: Termosmuggar och termosflaskor med och utan lock

  Ha alltid dryck med rätt temperatur nära till hands med en bra termosflaska och/eller en termosmugg. Då kan du lätt släcka törsten när du är på vandring eller resa, på picknick eller åker med bilen.

  Hos Eventyrsport har vi ett bra utbud av termosflaskor och termosmuggar från kvalitetsmärken, bl.a. Stanley, Primus och Lifeventure.

  Det finns exempelvis termosmuggar utan handtag, termosmuggar med lock och termosflaskor i stål. Vi har dessutom bl.a. termosflaskor på 0,5 liter och på hela 1 liter.

  Ta det lugnt och håll huvudet kallt 

  ”Nu tar vi oss något varmt!” Du har säkert tänkt tanken en kall vinterdag eller efter att ha blivit genomblöt av en regnskur, och värmande kaffe, choklad eller soppa kan verkligen också göra underverk när kroppen känns som en isbit.

  Med en bra termosflaska och en solid termokopp är du säker på att du kan få något varmt i kroppen – också 'to go', så den varma drycken kan tas med på vandringen, skogspromenaden eller på bilturen till och från jobbet. 

  I vårt sortiment hittar du termosflaskor och termosmuggar som kan hålla din dryck varm i flera timmar. Många av termosflaskorna kan hålla kaffet, chokladen och liknande varmt i upp till 20 timmar, och det finns också modeller som håller värmen ännu längre. Flera av termosmuggarna förmår hålla drycken varm i ungefär fyra timmar, så muggen kan utan problem användas för to go-kaffet när du är på språng. Du kan välja en termosmugg med lock, bl.a. skruvlock, utan handtag och med logga.

  Om det är iskallt i termosflaskan eller termosmuggen när du häller i vatten, kommer en del av värmen frigöras för uppvärmning av flaskan/muggen, och temperaturen sjunker därför fortare.

  För att få ut så mycket som möjligt av din termosflaska eller termosmuggs isolerande effekt, och därmed hålla kaffet varmt så länge som möjligt, kan du hälla lite kokande vatten i flaskan/muggen först. Sätt på locket och vänd flaskan/muggen ett par gånger, så det kokande vatten når runt och värmer upp inifrån. Sedan kan du fylla på med nytt vatten.

  Du får också ut mer av din termosflaska och din termokopp genom att fylla dem ända upp. Blir de bara halvfyllda kommer värmen från vattnet frigöras till den tomma luften i flaskan/muggen, och temperaturen kommer falla snabbare än om det är helt fyllt. Bättre ursäkt finns nog inte för att gå loss med varmt kaffe och varm choklad!

  Såväl våra termosflaskor som termosmuggar kan självklart också hålla innehållet kallt i flera timmar, så du kan få något iskallt och läskande att dricka efter strapatserna på vandringen eller på en varm sommardag.

  Här på sidan hittar du termosflaskor och termosmuggar i stål, och det finns lite för alla smaker med vårt utbud av fina färger.

  Det finns självklart också olika storlekar – bl.a. den lilla termosflaskan på 0,5 liter såväl som de större termosflaskorna på hela 1 liter.

  Köp termokoppar och termosflaskor hos Eventyrsport

  Värm eller svalka dig med en termokopp eller en termosflaska. Vi har löpande bra erbjudanden på både termosmuggar och -flaskor här på sidan, så du behöver inte bli kall av priset. Du kan se erbjudandena samlade genom att använda ”erbjudandefiltret” längre upp på sidan eller genom att klicka här.

  Du är också alltid varmt välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp.

  Vill du vara en av de första som får meddelanden om när det när det finns erbjudanden och är rea på muggar, flaskor och annan bra utrustning, anmäl dig då till Eventyrsports kundklubb. Det är helt gratis och du kan läsa om alla fördelarna här.