Ficklampor

Här hittar du LED- och laddningsbara ficklampor. Vi har lampor i flera storlekar – från stora, avancerade kraftpaket med riktigt mycket ljus till de mycket små som bara gör att det går att hitta inuti tältet.

  per sida
  Stigande ordning

  Lys upp världen med LED- och laddningsbara ficklampor

  Nu tar vi och tänder! 

  Med en bra ficklampa slipper du snubbla i mörkret när du är på vandring, ute på promenad med hunden eller när strömmen plötsligt går i sommarstugan.

  Hos Eventyrsport hittar du ficklampor av hög kvalitet och en ficklampa för varje situation. Du kan skaffa dig bl.a. en LED-ficklampa, en laddningsbar ficklampa såväl som både en mycket liten ficklampa som en stor och superkraftig ficklampa som absolut inte sätter sitt ljus under skäppan.

  Ficklamporna kommer från märken av hög standard, bl.a. Ledlenser och Maglite.  

  Lampor för friluftsliv och vardagsbruk 

  Lys upp omgivningarna oavsett var du är och vad du ska göra, t.ex. med en stark LED-ficklampa.

  En bra ficklampa är ett måste att ha med på vandringarna, scoutresorna och andra härliga utflykter i det fria.

  När huset blir till en kolsvart hinderbana på grund av strömavbrott, eller när hunden ska rastas innan läggdags, är det också riktigt bra att ha en ficklampa som lyser upp ordentligt. 

  Bland våra ficklampor hittar du LED-ficklampor, varav flera är uppladdningsbara. I sortimentet finns det lampor i olika storlekar – du finner både den lilla ficklampan som är perfekt att ha liggande i t.ex. tvättstugan eller bilens handskfack, men också större och superkraftiga ficklampor för situationer som kräver lite mera ljus över marken.

  Vad är lumen? 

  Man kan stöta på många begrepp när man har med ljus och lampor att göra. Här på sidan kommer du t.ex. stöta på ordet ’lumen’, men vad är det egentligen?

  Lumen är en måttenhet som används om det ljusflöde som kommer från lampan. När en lampas lumen nämns handlar det därför om vilken mängd ljus som kommer från lampan. Ju högre talet är, desto mera ljus avger lampan.

  Ska du köpa en ficklampa, eller en annan lampa, ska du därför fundera på vad den främst ska användas till och hur stort antalet lumen ska vara.

  Ska ficklampan t.ex. mest användas då och då i hemmet, så du kan nöja dig med en mindre avancerad lampa, eller ska den användas i situationer där det krävs riktigt starka ljuskällor när det blir mörkt? 

  Kom ihåg att tänka på att en liten lampa ofta kan räcka. I vårt urval av ficklampor kan du enkelt hitta en liten kraftig ficklampa, som trots sin storlek ser till att du kan navigera säkert genom mörkret. Ska du på vandring eller resor där du gärna vill hålla nere bagagets vikt, kan det också vara värt att överväga en lite mindre, men bra ficklampa.