Multitools

  per sida
  Stigande ordning

  Multiverktyg: Den lilla medtagbara verktygslådan

  Ta ett multiverktyg med dig när du ska ut på tur. Så har du alltid några av de viktigaste redskapen nära tillhands.

  Ett multiverktyg är som en verktygslåda i fickformat och hos Eventyrsport hittar du både de enklare modellerna med en handfull inbyggda verktyg och de utbyggda multiverktygen med massor av smarta funktioner.

  Vi säljer bl.a. multiverktyg från ledande märken som Leatherman och Gerber.

  Litet verktyg med stor funktion

  Multiverktyg är förenklat en fällkniv som har fått några tänger.  I dag finns det dock multiverktyg som består av mer än bara en kniv, en fil och ett par tänger.

  Vi säljer bl.a. multiverktyg med inbyggda saxar, karbinhakar, proppdragare, avbitartång, skruvmejsel och en öppnare.

  Är mitt multiverktyg lagligt?

  När du har med dig och använder knivar t.ex. de mindre knivarna som är inbyggda i multiverktyg ska man självklart följa lagen men vad säger den egentligen?

  I Danmark gäller generellt att du ska ha ett så kallat trovärdigt ändamål med att bära kniv på allmän plats, t.ex. att kniven används av hantverkare eller till en laglig fritidsaktivitet – och att knivens blad är maximalt 12 cm.

  Tidigare fick du ha med dig och använda en mindre fällkniv med ett blad på högst 7 cm på allmänna platser. Detta gäller inte längre.

  Kravet på att det ska vara ett trovärdigt ändamål att ha och använda en kniv på allmän plats gäller sedan 2016 även för små fällknivar, d.v.s. inklusive de knivar som finns inbyggda i multiverktyg.

  Läs mer om den danska knivlagen här.

  Läs mer om den svenska knivlagen här.

  Multiverktyg på webben

  Du hittar lätt vårt urval av multiverktyg här på webben och det är enkelt och bekvämt att shoppa via datorn, din tablet eller smartphone och det är alltid gratis frakt och gratis retur. 

   

  Se även:

  Knivar och yxor

  Fällknivar

  Överlevnadskit m.m.

  Multifunktionella armband från Naimakka

  Kläder och utrustning för jakt

  Förstahjälpen