Didriksons

Välkommen till vår Didriksons shop. På dessa sidor hittar du ett av Sveriges största urval av Didriksons till både vuxna och barn.

per sida
Stigande ordning

Kvalitetskläder från Didriksons

1913 började svenska Julius och Hanna Didrikson att tillverka arbetskläder för fiskare i Grundsund och det har hänt mycket sedan dess.

I dag är Didriksons ett av de största skandinaviska märkena inom regnkläder och andra funktionsplagg bl.a. jackor och overaller.

Hos Didriksons har man många års erfarenhet och det kan man märka på deras många produkter där det alltid är fokus på kvalitet.

Här hos Eventyrsport hittar du ett stort urval av Didriksons produkter bl.a. 

 

 

Vattentäta, ventilerande och snygga

Redan från 1913 tillverkade Didriksons kvalitetskläder som kunde hålla väder och vind ute. I Grundsund på svenska västkusten där Kattegatt möter Skagerak var det ett konstant behov för robusta och funktionella plagg till framförallt fiskindustrin.

Didriksons har varit i konstant utveckling sedan starten och tog ett stort steg framåt då de oljebaserade plaggen blev utbytta med gummi och det på så vis blev möjligt att svetsa ihop material, detta betydde 100% vattentäta plagg.

Med tiden lyckades Didriksons även att skapa plagg som andas och idag är det därför möjligt att hålla sig torr samtidigt som plagget andas. På så vis undviker man att bli svettig på insidan.

Samtidigt som Didriksons skapar bra och funktionella kläder förmår de även att skapa en design så att du känner dig bekväm och snygg.

Hållbarhet

Didriksons tar sitt ansvar seriöst och det gäller även ansvaret för miljön.

Alla nya produkter analyseras av Didriksons så att de hela tiden kan utvecklas och bli ännu mer hållbara bl.a. genom att hitta material som är bättre för både miljö och konsumenter.

Didriksons har länge endast använt PFC-fri ytbehandling till sina vattentäta produkter. De använder sig inte heller av äkta päls, läder eller naturliga dun i sina produkter.

Sedan 2010 har Didriksons varit en del av Sweden Textile Water Initiative (STWI) som är ett samarbete mellan Stockholm International Water Institute och en rad svenska textil- och läderverksamheter. Här arbetar de med att skapa mer hållbar användning av vatten vid textiltillverkning häribland kläder.

Didriksons är även medlem av Kemikaliegruppen som är en del av Swerea – ett institut för forskning i industriell förnyelse.

Kemikaliegruppen vars ändamål är att informera sina medlemmar, bl.a. Didriksons, om lagar och krav, häribland krav för användning av kemikalier i produkter.

Didriksons overaller har vunnit flera test både i Danmark och i utlandet varje år och framför allt har de en funktion som anses vara genial, Extend Size.

Overallerna har den inbyggda Extend Size-teknologin. Extend Size gör att ditt barn inte växer ur overallen med det samma.

När overallen håller på att bli för liten så kan du sprättar upp en särskild söm i ärmar och ben. På så vis får overallen lite extra arm- och benlängd så att den förhoppningsvis kan hålla en säsong till. Det är inte bara bra för plånboken utan även för miljön.

Didriksons eller Didrikson?

Det är inte alltid lätt att komma ihåg om s:et ska vara där eller inte så vi upplever ofta att märket både kallas för Didrikson och Didriksons. Men det är riktigt att det ska vara ett s sist så att det blir Didriksons.

Erbjudande på Didriksons

Letar du efter kläder från Didriksons?

Var bland de första som får meddelande om rea och bra erbjudanden på Didriksons. Allt du ska göra är att bli medlem av Eventyrsports Kundklubb. Det är gratis.

Läs mer om fördelarna här.

Du kan även hitta erbjudanden på Didriksons genom att använda filtret längre upp på sidan eller genom att trycka här.

 

Se även:

Regnkläder

Damjackor

Herrjackor

Barnjackor

Termokläder för barn

Overaller

Mössor och pannband

Handskar och vantar