Haglöfs

Välkommen till Haglöfs shoppen. Här hittar du ett av Sveriges största urval av Haglöfs- från tekniska jackor och byxor till ryggsäckar och skor. 

per sida
Stigande ordning

Haglöfs - dedikerat till detaljer

Det är inte varje dag man möter folk med 90-års erfarenhet, som fortfarande är villiga att tänka i nya banor, prova nytt material och i övrigt insisterar på att vara moderna, och vara med där det händer, och helst innan det händer. Men när man stiftar bekantskap med Haglöfs är det så det känns. De senaste åren har företaget - som med 90-års samlad erfarenhet överträffar de flesta andra producenter- genomgått en stor utveckling och hör idag hemma bland de mest ledande varumärken på sitt område, med ett helt sortiment av kvalitetsutrustning, från ryggsäckar och sovsäckar till avancerade softshell jackor till minimala lättviktskläder och bra dunprodukter. 

 

Trygghet är viktigt för Haglöfs

Haglöfs fokuserar på detaljer och finess: de ska vara så genomtänkta och inte minst så få som möjligt. Grunden till det är för att allt det handlar om för Haglöfs är funktionalitet. När vår utrustning fungerar, så kan vi bättre njuta av naturen, eller pressa oss själva till det yttersta om det är det vi önskar. Oavsett hur vi väljer att njuta av naturen är det A och O att utrustningen kan stå pall. Det är det som ger oss trygghet, och den tryggheten är av stor

En annan orsak till att Haglöfs intresserar sig för detaljer, är pga att folk har en tendens till att tro att många detaljer är likvärdigt med bra kvalitet. Men detaljer som inte är genomtänkta eller onödiga , leder ofta till extra sömmar,som ofta skapar onödigt slitage. Den kompromisslösa hållning till detaljer utrycks av Haglöfs i deras LIM-serie. LIM står för Less Is More och representerar en serie av superminimal och teknisk utrustning som är karaktäriserad av att hålla väldigt hög kvalitet, få detaljer och låg vikt. Denna serie vänder sig till alla "viktväktare", som värdesätter funktionalitet och hållbarhet högt. Material och design understryker Haglöfs vilja av att vara innovativa. Även om man har 90 års erfarenhet, kan man vilja utveckla detaljerna istället för att hänga fast vid dem. LIM-serien visar också på företagets vision, och användes idag inom den växande idrotten Multisport- bl.a. av  Team Maybe, ett av världens bästa multisport-teams.

 

Utrustningen från Haglöfs testas grundligt

När funktionalitet och tillit till utrustning har högt fokus hos Haglöfs är det också viktigt med grundliga tester av produkterna. Det hjälper inte någon att en detalj fungerar i fabriken om den efter 14 dagar i bergen är besvärlig eller går sönder. Därför samarbetar Haglöfs med en räcke manliga och kvinnliga "testpiloter" som använder och testar utrustningen för att hitta fel och brister. Bland dessa testpiloter hittar vi elitatleter som fyrfaldige världsmästare i orientering Jörgen Rostrup och Calle Friberg som är svensk mästare inom MTB-cross country. Ola Skinnarmo, som har tagit sig till både Nord och Sydpolen, och klättrarna Robert och Daniela Jasper, som bl.a. har klättrat Eigers Nordvägg, och bestigit Matterhorn, Grand Jorasses och Denali. 

 

Ovärderlig hjälp från Haglöfs testpiloter

Genom att ha så många testpiloter, inom så många olika områden, får Haglöfs ovärderlig feedback och utvärdering av företagets produkter i flera olika aktiviteter och nästan alla väderlekar. Det är alltid bra att veta att ens jacka har varit bra nog för en polarforskare och äventyrare som Alain Hubert som i 1997-98 gick och seglade 3924 km over Antarktis på 99 dagar- Ensam! Se mycket mer på Haglöfs hemsida, där du också kan hitta utförlig information om principer, material och teknologi. 


Besök Haglöfs hemsida: www.haglöfs.com

 

Haglöfs ryggsäck erbjudanden

Vi har alltid massor av attraktiva erbjudanden på Haglöfs ryggsäckar. Vi har små ryggsäckar till hikning eller liknande aktiviteter, Haglöfs ryggsäckar till en-dagsvandring eller stora rymliga ryggsäckar till långa vandringar eller till jorden-runt-resan. Se våra Haglöfs ryggsäckerbjudanden genom att antingen klicka på Små ryggsäckar eller Stora ryggsäckar. Använd sedan filtret, där du ska klicka på Endast Erbjudanden.