Icebreaker

Här hittar du vårt stora urval av Icebreaker- Världens bästa Merinoull produkter: Icebreaker till träning,skidor och vardag.

per sida
Stigande ordning

Icebreaker - home of our Merino

Tilbaka till naturen med Icebreaker Merino

Egentligen är det väldigt enkelt. Det handlar om ull, och då snackar vi om ull av den allra högsta möjliga kvalitet: Icebreaker Merino. Icebreaker baserar hela sin verksamhet på Merinofårens, tunna, mjuka och starka ull. Denna får de från 36 fårstationer beliggende i Nya Zeelands Southern Alps. 

Området är större än de Schweiziska och Österrikiska alperna tillsammans, och här hittar du berg så högt som Mount Cook (3750m) och Mount Sefton (3150m), samt självklart glaciärer, bergspass och mycker mer. Et El Dorado för äventyrare, och ett område med särskilt hårda livsvillkor. Hvilket Merino-fåren är designade till att klara. Med sin otroliga ull, klarar de snöstormar, hagel, och de enorma temperatursvängningar från sommar till vinter och från högland till lågland. Klimatet är faktiskt så hårt att vanliga får inte kan överleva under dessa förhållanden! 

 

Merinoull från Icebreaker gör dig beroende!

Rensar man den här fina ull, och tar de finaste ullfibrerna, så står man till sist med en fiber, som endast är en tredjedel så tjock som hos vanligt ull, och är mycket finare. En ullfiber med en räcke helt speciella egenskaper: 1). Det kliar inte, utan känns mer som bomull. 2.) Det luktar inte till skillnad från de mer allmänna svettransporterande underställ av konstgjorda fibrer. 3). Den verkar temperaturregulerande, dvs den värmer och kyler bättre än annat material, inklusive moderna konstgjorda material. 4). Den värmer även när den blir blöt- en väldigt viktig egenskap for underställ till aktivt bruk. Därutöver, är ullen väldigt andningsbar, den krullar sig inte, den håller färgen och är inte lättantändligt. Det enda minus är att merino-ullen är dyrare än de kända syntetiska lösningarna. Å andra sidan gör den dig beroende!

3-lagsprincipen

När du är aktiv, behöver kroppen bli av med värmen. Om klädesvalet inte är optimalt, kommer du sannolikt att snabbt känna dig blöt och kanske också kall. Genom at använda 3-lagsprincipen, transporteras svett bort från kroppen, och du kommer känna dig torr och kunna hålla värmen. 

Så här gör du:

1. Innerst tar du ett lager från Icebreaker basislager kategorin. Tjockleken på Merinon ligger på 200 och 260 gram/m². Detta lager transporterar fukten bort från kroppen. Det kan också vara ett lager från Icebreaker underställ, där tjockleken ligge på 150-200 gram/m². Viktigt är att lagret sitter tätt på kroppen.

 

2. Över baslagret kan du ta ett isolerande lager från kategorien Icebreaker mellanlager.. Tjockleken på Merinon ligger på 200,260, och 320 gram/m². Mellanlagret kan till exempel vara en fleecejacka, fleecetröja eller en tröja med realfleece från Icebreaker. Mellanlagret får gärna bestå av flera lager. Det ger möjlighet för att regulera tjockeleken av isoleringen, när klimatförhållandena ändrar sig. Ta ett lager av om det blir för varmt och ett på när temperaturen faller. 

 

3. Som yttersta lager, kan du använda en skaljacka, som är vind-och vattentät, och andingsbart. 

 

Vilka tjocklekar som är bäst för de olika lager, beror på din egna inre termostat, aktiviteten och det lokala vädret. Är du typen som verkligen svettas mycket, kan det vara en bra idé att använda ett syntetiskt innerlag, då Merinoull inte alltid får transporterat bort svetten snabbt nog. Du kan emellertid fortfarande använda ett isolerande lager av ull över det syntetiska lager. 

3-lagerprincipen kan kombineras i oändlighet. 

 

Icebreaker underställ

Modellerna som du hittar i kategori Icebreaker underställ, är de tunnaste utgåvor av Icebreaker Merino. Här ligger vikten på 150 och 200 gram/m². Urvalet av vardagsunderställ finns som toppar, tanktops, hot pants, bh, boxers, långkalsonger och T-shirts med korta och långa ärmar m.m. Letar du efter Icebreaker med större densitet, kan du se dig om i några av de andra kategorier. Det finns Icebreaker till damer, herrar och barn. 

 

Icebreaker erbjudanden

Hitta ett bra Icebreaker erbjudande genom att använda filtret längre upp på sidan. Klicka på Endast Erbjudanden. Du kan se vissa erbjudanden på Icebreaker när du är inne i underkategorierna. Det gör sorteringen mer specifik. 

 

Besök Icebreakers hemsida: www.icebreaker.com