Skidunderställ

Här hittar du underställ till barn och vuxna till alla typer av skidåkning, både alpint och längd. Det finns modeller i syntetmaterial och en del i Merinoull. Underställen kommer från märken som Icebreaker, Smartwool, Helly Hansen, Didriksons, Isbjörn, Odlo och Haglöfs.

  per sida
  Stigande ordning

   Skitøj

   Skidkläder

   Hos Eventyrsport hittar du kläder från topp till tå, innan du tar på skidresa. Vi har ett stort urval av skidjackor, fleece, skidbyxor, underställ, skidsockor och det du annars har behov för.

    

   Lager på lager

   Oavsett om det är till alpint eller längdskidåkning kan du välja att använda lager-på-lager metoden, som ger möjlighet för stor variation i klädmängden under dagen. Det är kort sagt ett bra underställ innerst, ett mer isolerandende lager utanpå och ett skal allra ytterst. Det finns mängder av variationsmöjligheter som du kan läsa mer om nedanför.

   Underställ

   Skidunderstället ska sitta tajt, så att det inte blir massa onödiga veck. Underställets främsta uppgift är att hålla dig torr och varm, och framför allt om du skiftar mellan aktivitet och pauser är det viktigt att ha riktigt bra underställ. Du kan kort sagt välja mellan syntetiskt material eller ull, båda material har sina fördelar och nackdelar. 

    

   Syntetiskt material 

   Syntetiskt material är oftast ganska dåligt till att absorbera fukt och därför kommer svetten att fortsätta genom materialet och vidare ut i de andra lagren och till sist ut i luften. skidunderställ i syntetiskt material finns i massor av varianer och det är såklart stor skillnad på både passform, hållbarhet och svettransporterande effekt. 

   Hos Eventyrsport hittar du syntetiska underställ från Odlo, som har produkter i absolut toppklass innanför alla områden. Många inom världseliten i längdskidåkning och skidskytte använder Odlo, bl.a. det norska landslaget. Den extrema svettransportsförmågan i Odlos produkter gör dem passande till längdskidåkning, snöskoterturer eller de typer av alpin skidåkning där man själv ska transportera sig uppåt innan man kan åka ned.   

    

   Ull

   Underställ i ull har lite andra egenskaper. Hos Eventyrsport har vi ett stort urval av underställ i ull från Icebreaker. Ullen är merinoull, som är något av det mjukaste och finaste man kan tänka sig. Tänker du kliande ulltröjor så ska du tänka igen, merinoullen har så tunna fibrer att det är ytterst få som upplever att de kliar. Det finns ju dock personer som inte kan använda ull överhuvudtaget. 

   Merinoullen är naturligt antibakteriell, vilket betyder att man kan använda understället flera dagar innan det börjar lukta dåligt. Det gäller inte för underståall i syntetiska material om de inte har fått en eller annan typ av antibakteriell behandling. Svettransporten i ull är inte lika effektiv som den är i syntetiskt material, men ullen känns däremot inte kall när den blir fuktig så om man har ull som baslager kommer du aldrig ha känslan av våta och kalla kläder. 

    

   Syntetiskt + ull

   Det finns riktigt mycket skidkläder som är tillverkade i en blandning av ull och syntetmaterial f.ex. alla Eventyrsports modeller från Helly Hansen. Detta är också en mycket bra lösning som samtidigt gör att kläderna är mycket hållbara.

    

   Eventyrsports stora urval av underställ kommer från Icebreaker, Smartwool, Odlo, Helly Hansen, Isbjörn, Didriksons och Haglöfs