Regnbyxor

75 Varor

Här hittar du vattentäta byxor till vuxna och barn. Vi har tekniska byxor med massor av detaljerer och slitstyrka och billigare modeller som passar fint till vardags. Byxorna har typiskt ventilerande membran eller coatings som f.ex. Gore-Tex®, Hydratic® och Proof™.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Val av regnbyxor

När du ska välja regnbyxor är det en bra ide och tänka över vad de ska användas till. En kortare cykeltur till vardags kräver inte samma utrustning som flera veckors vandringstur på fjällen.

Vattentäthet

Material kan vara mer, eller mindre vattentäta. Vattentäthet mäts genom vattenpelare, som anges i millimeter. Ju högre siffra, desto mer vattentät. Regnkläder ska helst en bit över 2000 mm, och ju mer man ska sitta eller eller sitta på knä, desto högre ska siffran vara. Ett Gore-Tex-membran har en vattenpelare på 28.000 mm. 

Ventilation

Andningsförmåga - eller förmågan att låta vattenånga passera- är ett viktigt element hos regnkläder med god kvalitet. Det hjälper inte särskilt mycket att materialet är helt vattentätt om du blir genomblöt av svett i stället. Andningsförmågan varierar otrolikt mycket och är därför svår att jämföra. Som tumregel kan man dock oftast utgå från att man får det man betalar för. 

För att andningsförmågan ska vara optimal, ska det yttersta lagret på jackan var impregnerat, så att regnet hålls borta från membranet. När det blir fuktigt på insidan av jackan börjar fukten att passera genom materialet men är det vått på yttersidan händer ingenting. Jackan sa altså vara ren och impregnerad, så fungerar det optimalr. Tvätta jackan ett par gånger om året, om du använder den ofta. 

Membran/coating

Ett membran er kort sagt ett tyg som är vattentätt på den ena sidan och som låter större eller mindre mängd vattenånga passera från den ena sidan till den andra. De mest välkända membran Gore-Tex®,  Gore-Tex® Active Shell, Gore-Tex® Pro och eVent®, som du hittar hos massor av jackor och skor hos Eventyrsport.

En lite billigare lösning är coating, som kan jämföra med målarfärg som spayas på kläderna. Den har samma egenskaper som ett membran men är inte lika hållbar. Exempel på coating är Proof™ från Haglöfs och Hydratic® från Fjällräven.

Se också