Regnjackor

Här hittar du vattentäta jackor för vuxna och barn. Det är allt från högteknologiska jackor fulla med finesser till billigare varianter. Membran med andningsförmåga som t.ex. Gore-Tex® finns rikligt representerat.

  per sida
  Stigande ordning

  Långa och korta regnjackor och regnrockar: Hög kvalitet, stor andningsförmåga och snygg design

  Håll regnskurarna borta från kläderna med en andningsbar regnjacka eller regnrock!

  Hos Eventyrsport hittar du ett stort utbud av jackor och rockar/kappor som effektivt håller regnet ute, så du kan vara torr hela dagen. Vi har både korta och långa modeller. Fokus ligger på stor andningsförmåga, så du orkar ha på dig regnjackan eller regnkappan – även när det väller ner i flera timmar.

  Även om vi satsar mycket på att regnjackorna i vårt utbud ska vara praktiska, behöver du inte kompromissa med designen. Du hittar många snygga regnjackor i vårt sortiment, så du både kan känna dig torr och fint klädd när regnet öser ner.

  Jackorna kommer från kvalitetsmärken som Haglöfs, Helly Hansen, Didriksons, Fjällräven och Black Diamond.

  Regnjacka eller regnrock, lång eller kort, färggrann eller svart?

  Behöver du en regnjacka eller regnrock/-kappa, är första prioritet så klart att den faktiskt kan hålla ute regnet. När du ska välja regnjacka är det en bra idé att fundera på vad behovet är.

  Ska du ut på en tur i skogen behöver du självklart sällan samma jackegenskaper som när du ska på två veckors vandring i Lappland, på en längre cykeltur eller bara cyklar eller går till arbetet varje dag.

  Fundera därför på om du behöver en lång eller kort regnjacka, en jacka med många finesser och detaljer, om jackan bara ska användas vid regnväder eller också fungera för andra situationer, eller om det viktigaste kanske är att ha en snygg, färggrann regnjacka eller -rock. Du bör också fundera på hur vattentät och andningsbar jackan ska vara.

  Vattentäthet

  Material kan vara mer eller mindre vattentäta.

  Vattentäthet mäts med hjälp av vattenpelaren som anges i millimeter. Ju högre tal, desto mera vattentät är regnjackan. Regnkläder ska helst ha en vattenpelare på en bit över 2 000 mm. Ett så kallat Gore-Tex®-membran ligger på 28 000 mm.

  Du kan läsa mer om Gore-Tex® på vår blogg här.

  Regnjackor som andas

  Andningsförmågan – eller förmågan att låta fukt passera – är en viktig funktion hos kvalitetsregnkläder. Det hjälper inte särskilt mycket att materialet är fullständigt vattentätt, om du istället blir våt av svett.

  Andningsförmågan varierar otroligt mycket och är ett svårt mått att jämföra. Som tumregel kan man dock utgå från att man någorlunda får vad man betalar för.

  För att andningsförmågan ska fungera optimalt ska det yttersta lagret material i regnjackan vara väl impregnerat, så regnet hålls borta från membranet. När det då blir fuktigare på insidan av jackan börjar fukten tränga ut genom materialet. Om det är lika vått på utsidan händer ingenting.

  Är regnjackan ren och impregnerad så funkar det!

  Tvätta gärna jackan ett par gånger om året om du använder den mycket.

  Regnjacka med membran eller beläggning?

  Ett membran är förenklat sagt ett material som är vattentätt på den ena sidan och låter en större eller mindre mängd fukt passera från den andra.

  De mest kända membranen är Gore-Tex®, Gore-Tex® Active Shell, Gore-Tex® Pro och eVent®, som du hittar i många jackor och skor hos Eventyrsport.

  En lite billigare lösning är en beläggning, som kan jämföras med ett lager färg som sprutas på plagget. Den har samma egenskaper som membranen, men är inte fullt så slittålig. Exempel på beläggningar är Proof™ från Haglöfs och Hydratic® från Fjällräven.

  Erbjudanden på regnjackor

  Som sagt kommer du ofta få en bättre, mer andningsbar regnjacka om du betalar lite mer för den. Du behöver däremot inte nödvändigtvis ha med dig alla dina pengar när du ska handla här på webben.

  Vi har löpande bra erbjudanden på regnjackor, och du hittar dem genom att använda ”erbjudandefiltret” längre upp på den här sidan eller genom att klicka här.