Verktyg/knivar

Kniven är ett av våra äldsta verktyg, som du har användning för på de flesta resor. Vi har ett stort utval av knivar och multitools från världens förande producenter som bl.a. Leatherman®, Gerber och Wenger.

per sida
Stigande ordning

VERKTYG OCH KNIVAR

Fullständigt ovärderlig transportabel verktygskassa, där innehållet startar med en skruvdragare och en nagelfil - sådär ungefär - och slutar vid något som ligger tätt på en mindre maskinfabrik. Knivar, tångar, saxar, filar, skruvmejslar av många sorter, konservöppnare och mycket mer. Många leveras med ett fint liten omslag, som typiskt kan sättas i bältet.  

 

Fickkniv

En fickkniv är väldigt praktisk när den kan fällas ihop och, som namnet avslöjar, ligga i fickan. Bladet kan antingen vara glatt eller sågtandat, och skaftet är oftast i trä eller plast. Alla fickknivar är i dag utrustade med en försiktighetsåtgärd så att den inte slår ihop över dina fingrar.

 

Dolk

De flesta känner till den klassiska dolken från kanske scouterna eller snickeri. En kniv med fast blad och halskrage för för att skydda fingrarna. Skaftet är antingen i trä eller gummi, och med kniven följer en slida som är i antingen läter eller plast och beskyddar knivens ägg, gärna utrustad med en hake så att den kan sättas fast i bältet.

 

Multitool

Ett praktiskt verktyg som består av flera olika verktyg kombinerat i ett. Innehåller oftast kniv, skruvmejsel, sax och konservöppnare, med det kan variera mycket från modell till modell. Genial att ha med på resan.

Till att vara förberedd på olyckor, se vårat stora utval av förstahjälpenset.