Arc´teryx

De visionära kanadensarna hos Arc'teryx ligger i täten när det gäller produktutveckling och kvalitet. Vi har bl.a. jackor, fleece och T-shirts från Arc'teryx.

  per sida
  Stigande ordning

  Arc'teryx – en studie i funktionalitet

  På Kanadas västkust där Arc'teryx har sitt huvudkvarter är vädret alltid omväxlande. Det är bara en av anledningarna till att kläder och utrustning från detta märke för finsmakare alltid är av högsta kvalitet. En annan är att Arc'teryx formgivare i hög grad lyckas utnyttja den unika placering deras arbetsplats har i lokalområdet.

  För att vara mer exakt: vid Arc'teryx huvudkvarter är friluftslivet bara en löptur bort och närmaste bergskedja ligger en timmes körning bort. Det tillåter att produktutvecklingen kan ta stora steg mot perfektion på relativt kort tid.

  Hos Arc'teryx är formgivare och idrottsmän ofta ute för att använda utrustningen tillsammans. Det är möjligt för att bergen, där effekten av bra och mindre bra utrustning är som tydligast, ligger nära kontoret i Vancouver. Därför kan idrottsmän som får idéer om förbättringar när de är i bergen direkt föra dem vidare till formgivarna.

  Så har Arc'teryx arbetat under årtionden och det syns på produkterna. Detaljerna är genomtänkta, materialen är utvalda med omsorg och funktionen är på topp.

  Designstilen är minimalistisk. Inte bara för att det ser bra ut, utan också för att den grundläggande lektionen från vistelser i bergen är att när naturen försöker att pressa dig bortom alla gränser, så hjälper det dig inte att det är en massa detaljer att hålla reda på. Framgången i bergen är beroende av att utrustningen fungerar och är lätt att använda. Hos Arc'teryx vet de att det bäst uppnås genom en design med en enkel och funktionell stil.

  En ikonisk jacka

  Arc'teryx tillverkar jackor för många olika ändamål. När du ser på modellnamnen kanske du undrar varför det nästan alltid är med två stora bokstäver. Det kan till exempel vara AR i den ikoniska Beta AR Jacket. De två versalerna säger något om vilken slags användning jackan är utformad för. AR står till exempel för All-Round, och jackan är således tänkt som en modell som kan användas till de flesta friluftsaktiviteter.

  Det finns totalt 7 olika förkortningar:

  SL – SuperLight omfattar jackor där fokus ligger på lätta material och jackans volym när den är nedpackad. Därför är dessa jackor inte fullt lika slitstarka som några av de andra modellerna.

  FL – Fast & Light är jackor som är anpassade för minimalister som ständigt håller ett högt tempo. Färre detaljer och material med hög teknisk nivå är typiska för denna kategori.

  LT – LightweighT-jackorna siktar mot en minimalistisk design som är förhållandevis slitstark när man tar den låga vikten i beräkningen.

  AR – All-Round-jackorna är gjorda som starka produkter som kan användas för många olika aktiviteter och fungera bra inom alla.

  SV – SeVere-jackorna är gjorda för hård användning i bergen. De starkaste materialen och det bästa skyddet mot vädret.

  MX – Mixed weather-jackorna har fokus på slitstyrka, andningsförmåga och mobilitet. Resultatet är ett effektivt verktyg för användning under föränderliga väderförhållanden.

  IS – InSulated-jackor är isolerade för att ge ett effektivt skydd mot elementen.

  Arc'teryx fleecetröjor – ett måste på vandringen

  Att ha med ett mellanlager på vandring är i regel lika nödvändigt som att ha med mat och vatten. Arc'teryx tillverkar flera versioner av fleecejackor och -tröjor. Liksom alla de andra produkterna så är funktion också ett viktigt huvudområde i denna kategori.

  Samma förkortningar som nämns ovanför går igen hos vissa av fleecemodellnamnen, och förkortningarna har samma betydelser.

  På Eventyrsport säljer vi dessutom även Arc'teryx byxor, shorts och naturligtvis också T-shirts och andra tillbehör. Då kan du betona din preferens för en teknisk produkt av högsta kvalitet, till och med på en vardag som inte bjuder på några stora vädermässiga utmaningar.

  När du ser hela listan med varor från Arc’teryx kan du sortera genom att använda filter. Där kan du både filtrera på färg, storlekar och kön.

  Om du bara vill se Arc’teryx produkter för herrar, tryck då här.

  Alla Arc’teryx dammodeller hittar du här.

  Allt från Arc’teryx på rea kan du hitta här.

  Köp Arc’teryx online hos Eventyrsport. Du kan vara nästan helt säker på att varan finns i lager. Därför kan du lugnt förvänta dig att vi blixtsnabbt skickar din beställning. Det dröjer därför inte länge innan du kan prova din nya vara från Arc’teryx. Är det något som inte skulle passa är det inget problem – hos oss har du gratis retur.