Overaller

29 Varor

Här hittar du snygga overaller till pigga flickor och pojkar. Vi har ett enormt utbud från ledande märken, och det finns allt från de mycket tekniska till de som täcker ett mindre behov.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Overall för barn: Snygga färger och bra kvalitet för både flickor och pojkar 

Ska barnen med på utflykt, leka i snön på förskolan eller kanske bara leka i trädgården? 

Vart än barnens äventyr tar dem, måste de självklart klä sig ordentligt, och här är en flygdräkt av hög kvalitet ett utmärkt val. Overallen håller ditt barn både varmt och torrt, så det är bara energinivån som sätter en övre gräns för hur länge ditt barn vill leka och vara utomhus. 

Hos Eventyrsport har vi ett bra utbud av overaller för barn, och det finns overaller både för de små och de stora. Du hittar både vind- och vattentäta overaller, termooveraller och gummioveraller här i kategorin. Overallerna kommer från erkända märken som Didriksons, Isbjörn, Molo och Reima bland många andra. 

Overaller är barnens favorit för utomhuslek 

När barnen ger sig ut på äventyr i trädgården, lekplatsen, skogen eller på skidsemestern är overallen ett utmärkt val. Dräkten är nämligen snabb att ta på sig och lätt att röra sig i, och det finns inga sömmar där regn, snö och slask kan tränga in. 

Barnen tillbringar ofta många timmar utomhus, och kläderna utsätts för slitage genom lek i alla slags väder och en mängd olika aktiviteter, från rutschbaneturer till lerbakning. Det ställer naturligtvis höga krav på kläderna. Hos Eventyrsport säljer vi overaller där kvalitet, funktionalitet - som vattentäthet, andningsförmåga och slitstyrka - har högsta prioritet. 

Overallens design är dock inte oväsentlig, och i vårt sortiment hittar du därför flera olika modeller och färger så att det är enkelt att hitta den rätta overallen både för pojkar och flickor. 

Var kommer namnet "overall" från? 

En overall kallas en overall eller flygdräkt eftersom piloter i början av flygets historia satt i en öppen cockpit. Därför behövde de kläder som kunde hålla dem varma, och därför fick de en heldräkt med foder, som både höll piloterna varma och gav dem full rörelsefrihet att operera flygplanet medan de var i luften. 

I dag har föräldrar överallt omfamnat overallen som det föredragna vintertyget för barn. Här är det återigen overallens utmärkta egenskaper när det gäller värme och rörelsefrihet som är i fokus och gör det till det perfekta ytterplagget för de kalla månaderna. 

Så här hittar du rätt overall för ditt barn 

Självklart vill du att ditt barn ska ha det bästa ytterplagget som passar både barnet och årstiden. En overall för barn är mycket varm, så det är en bra idé att vänta med overallen tills barnet är över 1 år, eller åtminstone tills barnet kan krypa eller gå. 

Overaller för barn är nämligen mycket varma, och de är därför inte lämpliga att sova i, och det är ofta behov av en tupplur när barnet är mycket litet. Därför är det bättre med en tunnare åkdress eller heldräkt istället. 

En av de viktigaste sakerna när du ska hitta rätt overall för barn är att hitta rätt storlek. Overallen ska vara tillräckligt stor för att ditt barn ska kunna röra sig fritt utan att dräkten är för trång, men den ska heller inte vara så stor att det släpper in kyla. 

Kolla om overallen stramar över ryggen när ditt barn sitter på huk eller om den krullar för mycket vid armarna och benen. Om den gör något av dessa saker är overallen antingen för liten eller för stor. Du bör också kunna få tag på en handfull tyg under barnets stuss när det står upp. 

När du letar efter rätt overall för barn bör du också tänka på vilka egenskaper overallen ska ha. Ska det vara en vattentät overall så att det inte kommer in vatten? Ska det vara en termooverall så att den håller värmen bra? Ska det vara en softshell overall så att den är lätt och bekväm? 

Tänk på dessa saker innan du köper overallen, och då finns det en mycket större chans att du hittar rätt overall för ditt barn. Du kan också läsa hela vår guide om hur du väljer rätt overall på vår blogg eller få våra 6 tips på overaller för barn. 

Välj en overall som är säker för ditt barn och för miljön 

Hos Eventyrsport säljer vi bara overaller som uppfyller höga krav på overallens design, och i vårt sortiment hittar du också flera testvinnare. 

Det kan vara frestande att köpa en overall utomlands, men du kan inte alltid vara säker på att produkten uppfyller de höga danska kraven och rekommendationerna som ställs på overallens design. Det finns till exempel specifika regler för snörningarnas och bandens längd, liksom det också finns krav på knutarna på dessa. 

Overallerna i vårt sortiment kommer från märken som har en ansvarsfull tillverkningsprocess, där hänsyn tas till både människor och miljö. Bland annat hittar du overaller som är Bluesign®-certifierade. 

Bluesign®-systemet säkerställer högsta nivå av konsument- och miljösäkerhet samt ansvarsfull användning av resurser. Fokus ligger bland annat på att eliminera skadliga ämnen i kläderna redan från den första delen av tillverkningsprocessen. 

Erbjudanden och utförsäljning av overaller 

En billig overall är tyvärr inte alltid en bra overall. Pris och kvalitet går ofta hand i hand, och hos Eventyrsport kompromissar vi inte med kvaliteten i vårt utbud. Du kan dock kontinuerligt hitta bra erbjudanden på overaller för barn genom att använda filtret "endast erbjudanden" högre upp på sidan. 

Som medlem i Eventyrsports Kundklubb kan du också alltid vara en av de första som får information om utförsäljningar och bra erbjudanden, inklusive barnkläder. Dessutom finns det många andra fördelar med att vara med i klubben. Gå med i dag om du vill vara säker på att inte missa nya erbjudanden på vind- och vattentäta overaller till ditt barn.