Skor till damer

Her finder du damesko i alskens afskygninger; robuste og stabile vandresko, komfortable og smarte hverdagssko, løbesko til terrænløb samt klatresko. Haglöfs, Merrell, Hanwag, Keen m.fl.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Damskor till vandring, vardag, löp ochklättring 

Skor är inte bara skor - fråga bara vilken kvinna som helst. Det gäller också på Eventyrsport, där vi lägger stor vikt vid att erbjuda rätt skor för rätt äventyr - åtminstone när det gäller vandringsskor, bekväma vardagsskor, terränglöparskor, klätterskor och vattentäta skor. 

Hos oss kan du hitta bra skor för kvinnor för nästan varje ändamål. Det finns damskor för både stora och små äventyr, för vardagens strapatser och för mysiga stunder. Det är bara att ge sig ut och leta i vårt utbud för att hitta det perfekta paret. 

Vi har ett stort utbud av vandringsskor, löparskor, vardagsskor och klätterskor för kvinnor från välkända kvalitetsmärken som Salomon, Brooks, Saucony, HOKA OneOne och många fler. 

Oavsett om du letar efter ett par damskor för vardagsbruk, långa vandringar, stora äventyr, roliga klätterturer, mysiga familjemoments, långa löprundor eller något helt annat, kan vi nästan garantera att du kan hitta ett par här hos oss. 

Vi har både webbshoppen och butikerna fyllda med ett stort utbud av damskor - och det finns något för alla smaker. 

Ge dig ut på äventyr med vandringsskorna på 

När du ska ge dig ut på vandring är ditt skodon det allra viktigaste utrustningsföremålet. Det är trots allt dina fötter som ska bära dig hela vägen! 

Oavsett om du redan har många vandringskilometer och vandringseventyr bakom dig, eller om du är helt ny på vandringslederna, är det helt avgörande att du har rätt skor! Helst ett par riktigt bra vandringsskor för kvinnor. 

Vandringsskor för kvinnor är inte bara mindre versioner av herrvandringsskor. Denna typ av skor för kvinnor är anpassade till kvinnors vanligtvis smalare fötter och något annorlunda vinklar i benen. 

När du letar efter ett nytt par vandringsskor får du inte kompromissa med passformen. Dina vandringsskor bör sitta tätt runt hälen och under inga omständigheter klämma tårna. Det bör finnas utrymme för att dina fötter kan svälla upp under dagen och de bör kunna röra sig framåt utan att dina tår kläms när du går nerför en backe eller i ojämn terräng. 

Vandringsskor för kvinnor har tjockare och styvare sulor än de flesta vardagsskor. Även om stelheten kan kännas främmande och kanske till och med obekväm i början, blir ett sådant par skor snabbt din bästa resekamrat eftersom de i hög grad avlastar dina fötter om du går under många timmar. 

Vilken typ av vandringsskor du bör välja beror till stor del på om du planerar att göra längre vandringar där du måste gå i många timmar om dagen med ryggsäck, till exempel på Camino, eller om du då och då ska på en kort vandring eller en längre promenad i skogen. 

När du väljer dina nya damvandringsskor är det särskilt styvheten du bör titta på. En bra tumregel är att ju längre och hårdare din vandring är och ju tyngre din ryggsäck är, desto styvare bör dina vandringsskor vara. 

I vårt sortiment hittar du en mängd olika modeller. Det finns till exempel vandringsskor från Salomon och Keen. Du kan också läsa vår guide om val av vandringsskor, där vi ger massor av bra råd om vad du bör titta på när du väljer dina nya vandringsskor. Du hittar artikeln här. 

Vandringsskor eller vandringsstövlar? 

Du funderar kanske på om du borde välja skor eller stövlar för dina vandringar. Vandringsskor är mycket bra för vandringar på platser där du inte behöver stövelskaftet, men ändå vill ha funktionen från de bra sulorna. Samtidigt är vandringsskor också mycket användbara på ett jobb där du går och står många timmar eller vistas utanför de vanliga vägarna. 

En vandringsstövel kan vara rätt val om du ska ut och vandra på ojämn terräng som kan vara mycket belastande för dina vrister. Och om du är tre dagars vandring från civilisationen med en kraftigt stukad fotled, är det plötsligt väldigt lite roligt att vara ute på vandring. 

Även om du är mycket koncentrerad på vandringen, behövs det inte mycket ouppmärksamhet förrän olyckan kan vara framme. Du hittar urvalet av vandringsstövlar för damer här. 

När du är ute på vandring är det också en bra idé att ha koll på vandringsstrumporna. De är med till att komplettera din outfit, och med rätt vandringsstrumpor i de rätta vandringsskorna minskar du risken för skavsår. Hitta vårt många vandringsstrumpor för damer här. 

Snygga och bekväma vardagsskor för damer 

Det är inte bara när du ger dig ut på äventyr och vandringar som det är viktigt att ha rätt skor - dina vardagsskor bör också passa dig perfekt. Det är trots allt de skor du kommer att gå runt i varje dag! På Eventyrsport har vi ett stort utbud av vardagsskor för damer. Du hittar utbudet här. 

När det gäller våra vardagsskor för damer har vi lagt vikt vid både komfort och utseende. Mjuka sulor, smarta detaljer och hög slitstyrka är viktiga parametrar, och stilen handlar om din smak och formen handlar om dina fötters form. Det finns mycket modeinriktade modeller och andra som lutar sig mycket mot vandringsskorna. 

En lång arbetsdag kan lätt kännas ännu längre om dina skor inte sitter som de ska. I ett par tätt åtsittande budgetskor ropar dina fötter efter luft, och i ett par trendiga skor kan skoskavet snabbt dyka upp. Hos Eventyrsport hittar du ett brett utbud av vardagsskor för kvinnor där det samtidigt fokuseras på snygg design och hög kvalitet - så du behöver inte tillbringa dagen gnisslande av ömma fötter. 

Utseendet är självklart också mycket viktigt. Det är helt enkelt roligare att hoppa i skorna och ge sig iväg till jobbet om du faktiskt gillar dina skor! Vi har lyckligtvis både vår webbutik och fysiska butiker fyllda med många olika snygga modeller av vardagsskor för kvinnor. 

Du kan till exempel välja en smart och sportig sko i fräscha färger, eller kanske en mer neutral sko i lyxigt läder eller canvas. Du kan också välja en bra Haglöfs eller Salomon sko, där färgerna vanligtvis är mer dämpade, men där du kan vara säker på att dina fötter mår bra - hela dagen lång. 

Alla våra vardagsskor för damer finns i många storlekar, och flera av modellerna finns också i olika färger. Kort sagt, du kan hitta en vardagssko som passar alla smaker och behov. Det är bara att ge dig ut på jakt och hitta det perfekta paret! 

Löparskor för kvinnor för terränglöpning och multisport 

Löparskorna på Eventyrsport är uteslutande för terränglöpning och multisport. Så om du letar efter ett par mer traditionella dam-löparskor måste du leta någon annanstans. Men om du letar efter ett par dam-löparskor för terränglöpning, har du kommit till rätt ställe! 

Många vanliga löprundor är ganska överbefolkade, och om du har gått på samma rutter i åratal kan det vara en bra förändring att flytta löpningen och annan träning från de vanliga ruterna och det vanliga gymmet ut i naturen, där det finns mer utrymme och frisk luft. 

Om du ska springa i terrängen kommer du att dra nytta av ett par av våra dam-löparskor eftersom de är utformade för detta ändamål. Dessa löparskor har vanligtvis lägre hälhöjd än vanliga löparskor, hälen är något bredare och sulmönstren är utformade för grus och jord. 

Den tunnare hälen ger en bättre kontakt med underlaget, och eftersom terrängen inte är lika hård som asfalt behöver du inte lika tjock sula för stötdämpning. Sulorna på löparskorna är också lite bredare vid hälen så att du inte rullar lika lätt, och yttersulorna är utformade så att du står stadigt både längs och tvärs över skon. 

Löparskorna för damer är inte bara mindre versioner av herrlöparskor. Modellerna är mycket noga anpassade till kvinnors fötter, som vanligtvis är smalare än mäns. Vinklarna i kvinnors ben och vrister är också annorlunda, vilket naturligtvis har beaktats i designen av löparskorna. 

Här på Eventyrsport erbjuder vi bland annat löparskor för damer från märken som Asics, Mizuno, Brooks, Salomon, New Balance och HOKA OneOne. Du hittar utbudet här. 

Ge dig ut på klätteräventyr med bra klätterskor för damer 

Är du glad i att bege dig uppåt med klätterutrustningen på? Då behöver du ett par bra klätterskor! Oavsett om du gillar bouldering, sportklättring eller traditionell klippklättring, och oavsett om du är nybörjare eller erfaren, kan ett par bra klätterskor hjälpa dig att nå toppen! 

Här på Eventyrsport hittar du ett brett utbud av klätterskor för damer. Här är kvalitet och funktionalitet alltid högsta prioritet. Du kan se utbudet av klätterskor för kvinnor här. 

I vårt sortiment kan du hitta innovativa klätterskor med tät känsla och utan stelhet och kant, vilket ger bättre komfort. Denna typ av klätterskor är några av de mest innovativa på marknaden. 

Självklart kan du också hitta helt klassiska och enkla klätterskor för damer. De klassiska klätterskorna har många bra egenskaper, bland annat har många modeller en Gore-Tex®-skydd som ger dig isolering och komfort på lång sikt. Dessutom är de klassiska klätterskorna också mycket praktiska eftersom de kan användas både för klättring och vandring efteråt. 

Du kan läsa mer om de olika typerna av klätterskor genom länken till sidan med klätterskor för damer som du hittar i avsnittet ovan. 

Oavsett om du letar efter innovativa nedåtböjda klätterskor eller klassiska klätterskor som kan användas för klättring och natur, kan du vara säker på att hitta något i Eventyrsports stora utbud av klätterskor för damer. 

Vattentäta skor - redo för regnigt väder 

Det är alltid bra att vara förberedd på alla slags väder - även regn. Det gäller särskilt i Danmark, där man aldrig riktigt vet när nästa regnskur kommer, men också om du ska ge dig ut på äventyr i andra länder där det också finns risk för regnskurar. 

Här på Eventyrsport har vi ett brett utbud av vattentäta skor för damer, som passar för en mängd olika ändamål och aktiviteter. Samtidigt finns det självklart också många olika designer och färger att välja mellan. Du hittar utbudet här. 

Det finns modeller i läder som är oljebeständiga så att de också är vattentäta. De har oftast också en bra gummisula som gör att du står stadigt - även på det nyputsade kafeteriagolvet på jobbet! Du kan också välja en sko med en sneaker-look och gott om plats för fötterna samtidigt som de skyddar och är bra för dina fötter. Möjligheterna är i alla fall många om du letar efter ett par skor som kan hålla dina fötter torra och bekväma hela dagen. 

Du kan också hitta flera olika modeller av vattentäta vandringsskor för damer. Ett par vattentäta vandringsskor är mycket praktiska om du ska vandra vid en tidpunkt när regnmolnen hänger hotfullt över dig, men också om du ska gå i daggvått gräs. 

I vårt utbud finns vandringsskor både med och utan vattentät membran som Gore-Tex®, eVent® och KEEN.DRY. Dessa membran gör skorna vattentäta men tillåter samtidigt fukt att passera ut. En vandringssko med membran kommer dock alltid vara mindre andningsbar än en utan. 

Om du är osäker på om du bör välja en vandringssko med eller utan membran kan du läsa artikeln "Ska du välja vandringsskor med eller utan membran?". Den guidar dig till det rätta valet av vandringsskor. Artikeln handlar om vandringsstövlar, men de olika tipsen gäller naturligtvis också för vandringsskor. 

Oavsett vilken typ av vattentäta skor du letar efter, gäller det alltid att komma ihåg att underhålla dem genom rengöring, impregnering och/eller läderfett. På så sätt ser du till att de behåller sin vattentäta funktion så att du kan ha glädje av dem i många år. Du kan läsa mer om hur du bäst sköter och underhåller dina skor här.