Skor

per sida
Stigande ordning

Damsko till vandring, vardag, löpning og klättring

 

Skor är inte bara skor - fråga vilken kvinna som helst - och det gäller också i Eventyrsport. Här lägger vi stor vikt på att man kan få de rätta skorna till det rätta ävertyret, i alla fall inom områderna vandringsskor, bekväma vardagsskor, skor till terränglöpning samt klättringsskor. 

 

Vandringsskor för kvinnor

Dessa skor är kraftigare och styvare i sulorna än de flesta vardagssskorna. Även om styvheten till en början kan kännas främmande och kanske till och med obehaglig, blir den snabbt en god resekamrat, eftersom den i hög grad avlastar dina fötter när du går i många timmar. Om underlaget är ojämnt blir det ännu tydligare, eftersom sulan då fungerar som ett plant underlag, som inte tvingar dina fötter att reagera på stenar och hål i marken.

Vandringsskor är lämpliga till vandringar där man inte behöver stabiliseringen från det höga skaftet, men ändå vill ha funktionaliteten från sulorna. De är också användbara på jobbet, där man går och står i många timmar eller när man färdas utanför den upptrampade stigen.

Vandringsskor för kvinnor är inte bara mindre utgåvor av herrmodellerna, de är speciellt anpassade kvinnors fötter som oftast är smalare och har lite annorlunda vinklar i benen.

Eventyrsport har vandringsskor från Haglöfs, Hanwag, Salomon, ECCO, Keen m.fl.

 

Vardagsskor för kvinnor 

Här ligger tyngdpunkten både på komfort och utseende. Mjuka sulor, smarta detaljer och hög slitstyrka är viktiga parametrar, och så är stilen en smaksak och fasonen en fråga om dina fötters form. Det finns modeller som är väldigt modepräglade och andra som lutar mer åt vandringsskorna.

Eventyrsport har vardagsskor från Haglöfs, Hanwag, Salomon, ECCO, Keen m.fl.

 

 

Löparskor för kvinnor

Löparskorna i Eventyrsport är endast till terränglöpning och multisport, så de traditionella löparskorna får du hitta någon annanstans. Skorna har som regel en lägre häl än vanliga löparskor. Hälen är dessutom bredare och mönstret i sulorna är designat till grus och jord.

Eventyrsport har löparskor från Haglöfs, Salomon, Merrell, La Sportiva och Teva.

 

Se också:

Sockor

Skovårdsprodukter