Barn

Här hittar du bra och slitstarka kläder, skor och utrustning till barn: overaller, barnstövlar, barnmössor och handskar, sovsäckar, ryggsäckar samt mycket mer.

per sida
Stigande ordning

Kvalitetskläder och -utrustning till barn

Om du själv vill ha den perfekta utrustningen till resan, fritiden och friluftslivet förstår du säkert glädjen av att ha de riktiga kläderna, skorna och övrig utrustning till ditt äventyr. Det samma gäller såklart också för barnen, även fast deras önskningar kanske är lättare att uppfylla.

 

Ytterkläder/overaller 

Om barnen ska med på äventyr ska de såklart också ha ordentliga kläder på sig. Deras utrustning ska inte vara av dåligare kvalitet än din egen om de också ska ha en riktigt rolig upplevelse. Funktionalitet - f.ex. vattentäthet, ventilationsförmåga och slitstyrka - har högsta prioritet- men utseendet är också viktigt. Vi har både varma vinterkläder, overaller och liknande, samt regnställ till barn - av bästa kvalitet.

Frågar man de små är det inga tvivel om vad de helst vill ha på sig när det är kallt, nämligen en varm och vattentät overall. Den är lätt att leka i och den har inga onödiga öppningar där regn, snö och slask kan komma in. Det gäller nog framförallt för de minsta, då de större ofta hellre vill ha jacka och byxor, som vi naturligtvis också har.
Eventyrsport har ett stort urval av overaller och ytterkläder av hög kvalitet från Isbjörn och Didriksons.   

 

Regnkläder till barn

Barn tänker oftast inte över vädret när de leker men regnkläder är ett måste om de har en aktiv vardag med utomhuslek på dagis eller fritids. Vi har regnkläder till barn från bl.a. Didriksons, Isbjörn och Vaude. Du hittar både det traditionella regnställen i gummi, som är vattentäta med med begränsad andningsförmåga, samt regnställ som både är vattentäta og har god andningsförmåga - antingen med membran eller coating. 

 

Underställ

Ett bra underställ kombinerat med bra ytterkläder gör barnen redo för timmar i skid- eller pulkabacken, i skogen eller i trädgården. Välj underställ med större eller mindre mängd ull för optimal temperaturregulering. Svetttransport är inte en lika viktig paramter för barn som för vuxna men blir det för varmt i overallen är det ju smart att ullen isolerar även om den blir fuktig, till skillnad från f.ex. bomull som bara blir kall. Eventyrsports underställ till barn kommer från Icebreaker, Isbjörn, Odlo, 66°North och Helly Hansen.

 

Hattar, kepsar, mössor och handskar

Huvudet ska skyddas mot både sol och kyla. Hos Eventyrsport har vi ett stort urval av solhattar, kepsar och framförallt mössor till alla smaker. Kalla fingrar är lätt att förhindra med ett par bra handskar eller vantar från vårt breda sortiment. Tillbehören kommer från Vaude, 66°North, Odlo, Isbjörn, Hestra, Chaos, Fjällräven och inte minst Didriksons.

 

Barnskor 

Hos Eventyrsport har vi ett stort uval av vinterstövlar, gummistövlar, skor och sandaler till barn och de kommer uteslutande från kvalitetsmärken som Viking, Keen, Teva, ECCO m.fl.

Vattentäta vinterstövlar med isolerande foder, tuffa eller mer diskreta stövlar, robusta skor med eller utan vattentätt membran samt sandaler i olika stilar finns på hyllorna i Eventyrsport.

 

Ryggsäckar till barn 

Du gör ditt barn en björntjänst om du hela tiden bär runt på barnets bagage. Det ska såklart inte vara för tungt men en liten ryggsäck med dagens nödvendigheter kan ett dagisbarn själv bära.

Ryggsäcken ska passa i storlek och ha några ordentliga remmar som kan justeras så att ryggsäcken sitter högt upp på ryggen och inte hänger nere vid länden eller på rumpan. Det blir framför allt viktigt när det börjar komma extra vikt i ryggsäcken i form av skolböcker, datorer och liknande. 
Ska du ha barnen med på vandringstur ska du ha tag på en ryggsäck med ett bra höftbälte. Du kunde väl inte själv få för dig att ta på vandringstur med en ryggsäck som sitter dåligt? 

 

Pris vs. kvalitet

Billig utrustning är sällan det samma som bra utrustning men om du kollar runt på webshoppen kommer du till att upptäcka att det alltid finns bra erbjudanden - också till barnen.