Vandringsstrumpor till damer

Vandringsstrumpor för damer är lite smalare i passformen. Många gillar att strumporna genom att isolera eller avlägsna svett får fötterna att hållas tempererade och trivas. Ullstrumpor i olika tjocklekar är speciellt effektiva på dessa punkter. Se vårt utbud av vandringsstrumpor som passar de flesta kvinnors fötter här.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

  per sida
  Stigande ordning

  1. Märke
   Namn
   Product price
  2. Märke
   Namn
   Product price
  3. Märke
   Namn
   Product price
  4. Märke
   Namn
   Product price
  5. Märke
   Namn
   Product price
  6. Märke
   Namn
   Product price

  Vandringsstrumpor för damer är en viktig del i utrustningen

  Om du ska gå långt är det en stor belastning som du utsätter dina fötter för. Den belastningen är vandringsstrumpor utformade för att dämpa. Det kan röra sig om tryckavlastning från kängornas snörsystem. Det handlar också om att hålla huden på fötterna någorlunda torra genom att leda fukten från svett och inträngande vatten ut till skornas utsida eller till skaftet för att förångas.

  Även om det inte alltid är möjligt att hålla fötterna (och strumporna) torra, så kan vandringsstrumpor i bra material helt säkert hjälpa till att hålla dem mindre våta.

  Olika material i vandringsstrumpor

  Det är viktigt att fundera på vilka material vandringsstrumporna är gjorda av. De flesta av våra vandringsstrumpor för damer har en större eller mindre mängd ull i materialet.

  Ull har en god förmåga att skapa ett komfortabelt klimat nere i skorna/stövlarna. När ull blir genomblöt kommer den bara kännas kall en kort stund. Sedan blir fukten fördelad och värms upp och en varmare känsla börjar sprida sig i fötterna igen.

  Det är också polyester i de flesta vandringsstrumpor. Effekten här är just att se till att strumporna torkar snabbt. Polyester är mycket svett- och fukttransporterande, och denna förmåga utnyttjas till fullo i ett par vandringsstrumpor.

  När du ser på innehållsbeskrivningen hos våra vandringsstrumpor kommer du ofta se att nylon/polyamid blandats i strumporna. Detta material bildar ett slags skelett i strumporna. Skelettet ser till att passformen håller tvätt efter tvätt och att strumporna inte blir sneda av att användas.

  Tunna eller tjocka strumpor

  Det är inte bara när du ska på vandring i kallt väder som tjocka strumpor är en fördel. Några föredrar även att använda tjocka strumpor på turer som äger rum i lite varmare temperaturer. Tjocka strumpor avlastar nämligen fötterna extra mycket från det tryck och den press som kommer från skorna när du går hela dagen.

  Om du inte tycker att det är obehagligt att ha lite varma fötter, så kan det mycket väl vara en bra idé att prova om tjocka vandringsstrumpor för damer är ett bra val till din nästa långa eller hårda vandring.