Vinterjackor

Här hittar du fodrade jackor av alla slag. Allt från superlätta dunjackor till stora, rejäla parkasjackor som kan stå emot en ordentlig snöstorm. Hitta din jacka från Fjällräven, Didriksons, 66°North, The North Face, Helly Hansen och många andra.

  per sida
  Stigande ordning

  Vinterjackor för herrar

  För att klara av vårt skandinaviska klimat ska en vinterjacka vara praktisk. Den ska kunna stå emot en eventuell isvinter samtidigt som den ska hålla dig varm och torr under vinterns många regndagar, innan temperaturen sjunker under nollan.

   

  Bra att veta om isolerande foder i vinterjackor

  Ska du välja dun eller fiber? Det finns både fördelar och nackdelar med dem båda. Dun är det bästa isoleringsmaterialet som finns i förhållande till vikt, så om du önskar en lätt jacka ska du välja en med dun. Under regniga dagar är det en god idé att bära en regnjacka över dunjackan, då dun inte ska vara blött under längre tid. De flesta parkasjackor med dun har ett vattentätt membran som skyddar jackan.

  Fiber är billigare än dun, men det väger också mer. Om jackan är menad för vardagsbruk betyder det kanske inte så mycket. Under alla omständigheter så ska lätta jackor inte komprimeras under längre tid, även om jackan kommer med en kompressionspåse. Förvara jackan hängande eller i en förvaringspåse, precis som din sovsäck.

   

  Vattentät eller inte

  Många av Eventyrsports vinterjckor för män andas och är vattentäta. Detta tack vare Gore-Tex®, Hydratic®, Proof, HyVent och liknande membran/coatings. Även om dessa material andas så är en jacka utan membran alltid bättre på att avge ångan från kroppen. Om din destination alltid har frostväder ska du överväga som jackan behöver vara vattentät.

   

  Vinterjackor för herrar – till vardag eller resa

  Är du på jakt efter en vinterjacka till vardagsbruk eller till en specifik resa t.ex. skidsemester eller fjällvandring. Kraven på jackorna är olika.

   

  Är jackan menad för vardagsbruk behöver man inte tänka på att den ska väga lite eller ta så lite plats som möjligt. Den ska ha rätt egenskaper vad det gäller vattentäthet och värme samtidigt som den ska vara både skön och snygg. Om jackan har en avtagbar pälskrage så kan du variera utseendet efter väder och humör. Investerar du i en smart 3-i-1 modell så får du en jacka som kan bäras nästan hela året.

   

  Om jackan är avsedd för en specifik resa är det viktigt att den passar till ändamålet. Överväg vilken stoppning som passar till resemålet. Ska jackan vara med eller utan membran? Ska den ha luva? Ska den kunna användas under en regnjacka? Det är en del man ska ta ställning till.

   

  Vinterjackor för herrar från välkända märken

  Hos Eventyrsport kommer vinterjackorna för herrar endast från välkända outdoormärken som Fjällräven, Haglöfs, Didriksons, Yeti, The North Face, Sherpa, 66°North, Tierra och Helly Hansen.

  Märken

  Hos Eventyrsport kommer vinterjackor för herrar endast från kända märken som Fjällräven, Haglöfs, Didriksons, Yeti, The North Face, Sherpa, 66°North, Tierra och Helly Hansen.

   

  Se också:

  Regnkläder herrar

  Parkasjackor herrar

  Dunjackor herrar