Löparskor

Här hittar du löparskor för herrar, som är designade för användning utanför den dragna stigen. Dem har en annan uppbyggnad än en vanlig löparsko, anpassad för asfalt. Här finns också Barefoot modeller.

  per sida
  Stigande ordning

  Herrlöparskor

  Hos Eventyrsport hittar du ett brett sortiment av löparskor för herrar, vi talar modeller anpassade till terränglöpning, utomhusträning och multisport, inte standard löpning på plana underlag som asfalt.

   

  Terränglöpning och utomhusträning

  Många vanliga löpslingor och gym är ofta tätbefolkade och om man har trampat runt på den samma plats i årvis, kanske det kan vara en häftig känsla att ändra löprundan och förlägga träningen ute i skogen, där man får gott om plats och frisk luft. Fler och fler spännande träningsmöjligheter dyker upp i parker och skogar, så ge det en chans!

   

  Om du ska löpa i terräng passar våra löparskor perfekt, dem är nämligen anpassade till ändamålet. Skillnaden från en vanlig löparsko är bl.a. att det är en mindre höjdskillnad på framfoten och hälen. Den tunna hälen ger en bättre kontakt med underlaget. Eftersom underlaget också är mjukare än asfalt, behöver man inte den tjocka stötabsorberande sulan. Sulorna är även lite bredare vid hälen, vilket minskar risken för att stuka foten och så är yttersulorna designade så att man står stabilt både på längs och tvärs i skogen.

   

  Barefoot

  På ett par Barefoot skor är stödet under häl och framfot borttaget och du får ett helt plant underlag. Det ger en naturnära upplevelse under löpningen. Det enda stöd som finns på dessa innovativa och naturliga skor, är den som producenten valt att placera under fotvalvet. Därför bidrar dessa skor till att du springer annorlunda och mer naturligt, inte med hälen först som man annars gör i normala, moderna löparskor.

   

  Märken

  Eventyrsport förhandlar löparskor från Haglöfs, Merrell, La Sportiva och Teva.

   

  Se også:

  Löparkläder

  Löparutrustning