Strumpor till herrar

98 Varor

Här hittar du vandringsstrumpor, skidstrumpor, ullstrumpor, sportstrumpor samt sockor och strumpor till vardagen bl.a. från kända kvalitetsmärken som Smartwool och Icebreaker.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Herrstrumpor och herrsockor

Dina strumpor och/eller sockor har några viktiga uppgifter: Dem håller dina fötter varma, transporterar bort svett och fukt från fötterna och skyddar fötterna mot skornas insida. Hos Eventyrsport har vi ett stort sortiment av herrstrumpor och herrsockor. Det finns riktigt många modeller med ett varierande innehåll av ull och dem kommer primärt från Icebreaker och Smartwool.

Vi har många olika typer av herrstrumpor som huvudsakligen koncentrerar sig runt vandringsstrumpor, skidstrumpor, löpning- och cykelstrumpor samt härliga och lyxiga vardagsstrumpor.

Material

Våra strumpor och sockor för män är tillverkade av ull och/eller syntetmaterial. Ullen har många goda egenskaper, men det mest relevanta i förhållande till herrstrumpor är ullens förmåga att vara isolerande även när den är blöt och att den är naturligt antibakteriell. Ett par ullstrumpor lukar inte av vilda djur lika snabbt som strumpor i syntetmaterial, antaget att dem inte behandlats med syntetiska, antibakteriella medel.

Syntetmaterial har också sina fördelar. Det är lite mer tåligt jämfört med ull, därför innehåller även ullstrumpor en liten del syntet. Syntet är också mycket effektivt till att transportera svett och gör därför syntetstrumpor väl anpassade till sport och vandring under varma dagar. Strumporna ska även ha en portion resår så att dem kan sitta nära foten utan att bilda veck och skava – vilket ger blåsor direkt.

Vandringsstrumpor

Vandringsstrumpor har en viktig roll när det kommer till att skydda fötterna mot skornas insida. Medan du går bildas det alltid värme runt fötterna, så den skyddande effekten är nästan den viktigaste. Under en vandringstur tar du tusentals steg varje dag, så det är riktigt många gånger som din sko gnider mot fotens hud på samma ställe. Ett härligt lager merinoull är ett fantastiskt skydd mot blåsor som annars snabbt uppstår.

Om du använder kraftiga kängor kan det vara en bra idé att bära kraftigare strumpor eller inner- och ytterstrumpor. Dem ska självklart ha ett skaft som räcker över kängans övrekant. Låga, mjukare kängor eller vandringsskor kräver inte strumpor med foder, här kan du välja en lättare typ, eventuellt med ett lägre skaft.

Skidstrumpor

Hos Eventyrsport hittar du härliga, tekniska skidstrumpor från primärt Icebreaker och Smartwool. Skidstrumpor har ett högt skaft som når upp över pjäxkanten samt förstärkning på rätt ställen, vilket skyddar fötterna mot de hårda pjäxorna. Här är det en fördel med ett högt innehåll av ull. Dels isolerar det effektivt, dels minimerar det risken att skapa otrevlig stämning i skidstugan med illaluktande strumpor.