Vinterjackor

Här hittar du vårt stora urval av vinterjackor till barn och vuxna. Här är alla jackor med isolerande foder, antingen i dun eller fiber. Det finns både otroligt lätta dunjackor och stora varma parkas med f.ex. pälskrage. Fjällräven, Didriksons, 66°North, The North Face m.fl.

  per sida
  Stigande ordning

  Vinterjackor -Vinterkappor-Vinterparkas...

  Med den riktiga är vinterkylan härlig!

  En vinterjacka ska helt basalt beskydda dig mot kyla, blåst och snö, vilket kan göras på massor av olika vis. Eevntrysport har självklart ett stort urval av jackor med detta ändamål. Vu har allt från vinterjackor till vardagsanvändning till tekniska vinterjackor till bergsbestigning. 
  Till vardagsanvändning är de fodrade vinterjackorna värda att titta på medan vinterparkas passar perfekt när den ska användas i kallare väder. Dunjackor är oftast bara vattenavvisande och därför mest lämpade till bra väder (inte regn), är vädret fint så är dunjackorna fantastiska vinterjackor eftersom de är lätta med fantastisk andningsförmåga. Dessutom har de fördelena att de flesta av dem kan anvændas som extra foder under en vinterjacka eller -parka.  

  Isolerende foder eller dun i din vinterjacka? - Vad är bäst?

  Ska du välja dun- eller fiberisolering? Det beror på flera saker, en av dem är vikten. Dun är nämligen väldigt lätt i förhållande till hur bra det isolerar, så om det viktigaste är att din vinterjacka väger och tar så lite plats som möjligt så ska du välja dun. Du kan kombinera den med en form för regn- eller skaljacka om du ska vara ute i regn i längre tid. Det betyder att du alltså kan köpa en regn- eller skaljacka - och ta en lätt dunjacka under- och på så vis få en riktigt bra vattentät och varm vinterjacka, eller kanske rättare sagt en 3-i-en vinterjacka.

  Fiberfoder finns i jättemånga olika varianter med mycket olika pris och vikt men typiskt är en vinterjacka med fiberfoder billigare än dem med dunfoder. Fiberfoder har fördelen att det tål att bli blött, mycket bättre än dun gör. Så om du vill ha en varm vinterjacka som tål att bli genomblöt så är det viktigt att du ser efter om det är fiberfoder i vinterjackan. 

  Vattentät eller inte vattentät vinterjacka? - Vad är bäst?

  Vet du att din vinterjacka ska användas ett ställe där det alltid är minusgrader, behøver du faktiskt inte en vattentät jacka. Fördelen med att ha en jacka som inte är vattentät är att den kan andas bättre - och ska du vara ett ställe där det är riktigt kallt är risikon för att det is under en stor parka, grundat kondens, mindre i en jacka som inte är vattentät. Det ska dock vara mycket kallt för att det är något man ska förhålla sig till när man väljer vinterjacka eller -parka. 

  Ska jackan användas i det svenska vintervädret är det helt klart att föredra att ha en vattentät vinterjacka. Jackorna blir vattentätta med hjälp av membran och coatings som f.ex. Gore-Tex®, eVent®, Hydratic®, Proof, HyVent ooch liknande produkter. Membraner låter vattenångan passera ut genom jackan, men oavsett hur bra membranerna har blivit till att andas, andas en jacka utan membran betydligt bättre. Så tänk över vad du har behov av.

  Vinterjacka - shoppa online

  I webbshoppen har vi ett stort urval av vinterjackor och du kan lätt och bekvämt handla med hjälp av dator, tablet eller smartphone.

  Rea på vinterjackor

  När vintersäsongen går mot sitt slut startar vi vår rea på vinterjackor. Det ska vara plats till nya varor och därför kommer resterna på rea. Var en av de första som får meddelande om rean och erbjudanden på vinterjackor genom att bli medlem i Eventyrsports kundklubb. Det är gratis. Läs om alla  fördelar.

  Du kan även hitta många vinterjackor till nedsatt pris genom att sortera efter "erbjudanden", eller se alla nedsatta vinterjackor här

  Vinterjackor från välkända märken 

  Eventyrsport har vinterjackor från välkända märken som Helly Hansen, Haglöfs, Yeti, Fjällräven , Didriksons, Sherpa, The North Face, 66°North och Tierra .

  Se alla vinterjackor från Haglöfs till damer och alla vinterjackor från Haglöfs till herrar här.

   

  Vinterjackor till barn

  När frosten slår till ska barnen vara påklädda så att de kan hålla värmen utan att det påverkar rörligheten  

  Du hittar alla vinterjackor till barn här: vinterjackor barn

  Det är viktigt att jackan både kan hålla regn, slask, snö och vind ute. Fundera på om jackan ska ha en avtagbar huva, pälskrage som skyddar ansiktet från snö, fickor till vantar osv.. I Eventyrsports webbshop hittar du vinterjackor till alla plånbäcker från kvalitetsmärken som Didriksons, Fjällräven och Isbjörn.

   

  Se också

  Dunjackor

  Parkas

  Skidjackor

  Anorakker