Löparskor till damer

185 Varor

Det finns löparskor för alla. Oavsett om du gillar vanlig landsvägslöpning, terränglöpning, OCR-löpning, oavsett om du springer kort och snabbt eller långt och långsamt. Stabilitet, komfort och funktion måste passa dina behov. Se vårt utbud av löparskor för damer här.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Hitta de bästa löparskorna för kvinnor 

Ingen två löpare är likadana, och samma löparskor fungerar olika för olika löpare. Dessa två faktorer utgör grunden för att valet av löparskor för kvinnor ska göras individuellt från person till person. När du kommer in i en av våra butiker med löpsortiment kan vi säkert hjälpa dig att hitta ett par bra löparskor för kvinnor som passar just dina förutsättningar. 

Förbered dig innan du köper nya löparskor: Vad är... 

 • din löpstil  

 • dina behov  

 • underlaget du springer på 

Du kan hjälpa dig själv genom att fundera över svaren på dessa frågor innan du ger dig ut på jakt efter de helt rätta löparskorna för just dig. Det är frågor som våra experter kan diskutera med dig när du handlar nya löparskor för kvinnor hos Eventyrsport. 

I våra butiker med löpsortiment får du alltid kunniga råd och vägledning från vår personal. Hos Eventyrsport erbjuder vi alltid en gratis löpstilsanalys vid köp av nya löparskor, och vi har alltid ett stort urval av högkvalitativa löparskor för kvinnor. 

Få koll på din löpstil 

Löpstil avser hur dina fötter beter sig när du rullar dina steg, det vill säga hur rörelsen är från landning till avstamp. 

Stort sett kan tre saker hända: 

 • När du landar och rullar framåt på foten förblir sulan på plats på underlaget. I så fall har du en neutral löpstil.  

 • Om din inre ankel däremot sjunker inåt under stegavvecklingen har du "pronation" eller "överpronation". I det fallet behöver du skor som kan korrigera detta inåtfall 

 • Om du tillhör den lilla gruppen löpare där den yttre ankeln rör sig utåt kallas det "supination" och då behöver du löparskor som passar för detta.  

Hitta rätt stabilitet i dina löparskor för kvinnor 

Om du överpronerar eller supinerar kommer dina senor och leder från foten och upp till höfterna att utsättas för kraftig påverkan, vilket i värsta fall kan leda till skador och överbelastning. Målet är alltid att få dig att rulla dina steg så neutralt som möjligt. 

Om du inte kan hålla dina fötter neutrala i stegavvecklingen på egen hand kan skorna hjälpa till. Här talar vi om löparskor mot överpronation, som är konstruerade på ett sätt som förhindrar inåtfallet. 

Det kan göras med en kil av fastare skum på insidan av skon, en plastkonstruktion i mellansulan eller så kallade "guide-rails" längs med sidan av mellansulan. En fast hälkappa hjälper också till att hålla fötterna på plats och skapa stabilitet. 

Om du däremot avrullar dina steg utan att fötterna viker inåt eller utåt är du en neutral löpare och behöver ett par neutrala löparskor. 

Är pronation farligt? 

Nej, det korta svaret är nej. Den längre förklaringen är att pronationsrörelsen är kroppens naturliga sätt att absorbera stötar. När du landar och belastar med din vikt, tar kroppen emot stöten genom att göra pronationsrörelsen. 

Det är dock mycket viktigt att kontrollera och minska pronationsinåtfallet, särskilt om du är nybörjare. Dina senor och leder måste tränas långsamt för att bli tillräckligt starka för att kroppen själv kan hjälpa till att hålla dig stabil. 

Hos Eventyrsport hittar du löparskor för kvinnor som hjälper mot pronation - både i högre och mildare grad. 

Löpstilen kan ändras efter graviditet 

Det är inte ovanligt att kvinnor upplever att deras löpstil förändras efter en graviditet. Därför kan det vara en bra idé att då och då testa din löpstil för att försäkra dig om att de löparskor du springer i fortfarande är de rätta för dig. Många väljer att bara köpa en ny version av den modell de alltid har sprungit i, men det kan vara ett misstag. 

Träna dig starkare 

Det går att ändra din löpstil om du tränar med det i åtanke. Det kommer att kräva riktad styrketräning och vägledning från en löptränare som kan arbeta med ditt sätt att springa - och naturligtvis de rätta löparskorna för kvinnor. 

Vad är ditt behov? 

Antalet kilometer per vecka Målet med din träning Underlaget du springer på Antalet kilometer per vecka, längden på dina långa turer och hur många gånger du springer per vecka är alla faktorer som påverkar ditt val. 

Välj rätt med dina viktigaste löparskor 

De viktigaste löparskorna är de som du springer de flesta av dina kilometer i. Det är dina primära löparskor, och här bör du välja ett allroundpar av löparskor för kvinnor som passar perfekt för din löpstil och är konstruerade för "långdistanslöpning", som man kan kalla det. Här fokuseras på komfort, stabilitet och hållbarhet. Det är den här modellen som du springer de flesta av dina kilometer i och dina längsta turer. 

Komfort handlar om stötdämpningen som ska skydda dig från hårda stötar när du landar. Dessutom handlar det om den inre komforten som du upplever direkt vid första insättningen. Du bör kunna känna att övre delen av din löparsko för kvinnor ligger tätt runt foten utan att vara för tight eller störa. 

Stabiliteten kommer från hälkappan och hur mellansulan är konstruerad. Är det ett fast skum eller ett mjukt skum? Finns det plastförstärkningar i häl eller under fotvalvet? Stabiliteten hjälper dig när tröttheten infinner sig och kroppen inte längre kan hantera utmaningarna på egen hand. 

Mer än ett par löparskor? 

Du kan ha olika modeller från olika märken som i stort sett kan göra samma sak. En New Balance 880 kommer på många sätt att kunna göra samma sak som en Asics Gel-Nimbus. Ändå kan det vara meningsfullt att ha båda för att kunna växla mellan dem. 

Om du till exempel springer mer än tre gånger i veckan är det en riktigt bra idé att ha mer än ett par löparskor. Löparskor behöver vila mellan användningarna, precis som du gör. De många små luftbubblor som skummet i mellansulan består av behöver expandera efter användning. 

Eller om du vill komplettera din löpträning med intervaller eller kortare turer i högt tempo kan du välja att köpa ett par skor som är specifikt konstruerade för detta ändamål. Det kommer att lägga till kvalitet i din träning och ge dig olika löpupplevelser. Det är en häftig känsla att hoppa i ett par lätta löparskor för kvinnor med en responsiv mellansula när det är dags att öka farten, om du vanligtvis använder tyngre mängdträningsskor. 

Löparskor speciellt för kvinnor 

Skillnaden mellan löparskor för män och löparskor för kvinnor ligger delvis i passformen, men ofta också i hur mellansulorna är konstruerade. Flera tillverkare tar hänsyn till anatomiska skillnader mellan könen när de designar löparskor för kvinnor, och så har Asics skapat könspecifika versioner av sina populära modeller Adidas UltraBoost och Asics Gel-Nimbus. 

Löparskor för kvinnor - rätt storlek och passform 

Det är alltid en bra idé att prova dina nya löparskor hemma i vardagsrummet innan du ger dig ut på första löpturen. Det är viktigt att du uppmärksammar storleken och passformen. Dina nya löparskor för kvinnor får inte vara för tighta på sidorna av fötterna, och du bör inte kunna känna toppen av skons övre del med dina tår. 

När du springer kommer dina fötter att bli varma och därigenom svullna upp något. Därför är det viktigt att det finns utrymme i skon för detta. Om dina nya löparskor för kvinnor är något för små från början kommer problemet bara att förvärras med tiden. 

Som tumregel säger vi att det ska vara 5 mm luft framför dina tår. Det gäller också för löparskor för kvinnor. Om du är osäker, kom in i butiken och låt vår personal hjälpa dig. 

Hitta bredare löparskor för kvinnor 

Har du breda fötter och har svårt att hitta löparskor som passar i bredd? Använd våra filter och rikta din sökning mot breda löparskor genom att aktivera "extra bredd" under utvalda egenskaper. 

Vi har ett utbud av bredare löparskor för kvinnor från bland annat Altra, Brooks och HOKA OneOne. 

Köp dina nya löparskor för kvinnor med förtroende hos Eventyrsport  

När du köper nya löparskor för kvinnor här på vår webbshop hittar du en hel avdelning med ett urval av löparskor för kvinnor. Den är uppdelad i allround löparskor, tävlingsskor och terrängskor. 

Vi erbjuder löparskor för kvinnor från alla de mest populära toppmärkenaAsics, Hoka, Brooks, Salomon, Altra, Saucony, Inov8, Mizuno.