Skidglasögon

3 Varor

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Skidutrustning uten man skall gå på kompromiss

Man skall aldrig gå på kompromiss med sin utrustning och det gäller naturligtvis också ens skidutrustning. Man kan efterhand köpa sig fattig i skidutrustning, och det har blivit ett mode i det. Nu är funktionalitet och praktiskt användning inte längre det enda som räknas, för riktigt många skidentusiaster intresserar sig nästan lika mycket i design och färger. Oavsett om vi talar om pjäxor, skidglasögon eller annan skidutrustning, så skall det både vara optimalt att använda och snyggt att se på. Vad ska man så kika efter då man köper sin skidutrustning? Du ska titta på säkerhet, passform, justeringsmöjligheter, hållbarhet och kvalitet. Om du är i tivel eller har frågor, så är det en riktigt god ide att höra av dig till oss eller kika in i en av våra många butiker och få rådgivning.

Skidglasögon ska beskydda ögonen

Röda, ömma och trötta ögon = en trött hjärna. Slalomglasögon/goggles hjälper dig att fungera genom att beskydda dina ögon mot ljuset. Inte bara det ljus som du ser, men även mot UV-strålning i berg, snö, sand eller på vatten. Beskydda ditt barn, som är särskillt sårbart för strålning - och som ofta blickar uppåt. Ställ alltid krav på slalomglasögon: Kontrollera att de skärmar i alla vinklar och sitter fast bra och ordentligt. Vi kännar alla igen problemet med att glasögonen immar igen, varpå man måste ta handskarna av och på.

Det är särskillt irriterande för barnen, men man kan köpa skidglasögon som inte immar igen, vilket också ger en roligare skidtur.

Linsfärger

Skidglasögon fås med många olika typer av linser, och det är verkligen ingen roll vad du tar på. En tumfingerregel är: att ju ljusare glaset är, destor mer ljus och UV-strålning tränger igenom. En klar lins beskyddar ögonen mot vind och snö, men inte mot ljuset. En gul lins beskyddar lite mot ljuset och är perfekt till oklart väder, där det kan vara mycket svårt att se konturerna i snön. En orange lins kan användas rätt brett, medans de bruna, blå och grå är till dagar med kraftligt ljus.

Glasögon från Cébé delas upp i 4 kategorier med 1 som den med lägst skydd mot ljus. Sätt dig in i glasögonens data före du åker. Om du ofta åker skidor måste du ha flera par eller en modell med utbytbart glas.

Skidhjärmar - Ta hand om huvudet

Alpin skidåkning är ingen ofarlig sport, så det är klokt att vidta förhållningsregler. Att träna upp fysiken är en utav dem och att ha rätt beskyddande utrustning är en annan. Skidglasögon/skidmask beskyddar ditt ansikte och dina ögon mot flygande snö och en överdos av solljus, som reflekteras extra kraftigt av snön - för att inte tala om stavarna från den okontrollerade skidåkaren bredvid dig i backen. En annan viktig sak är skidhjälmen. Det säger nästan sig självt att is på pisten, sten, träd, skidor och människor gör rätt ont om man krockar med dem i 50 km i timmen eller mer. Ta hand om ditt huvud och ditt barns huvud med en godkänd skidhjälm.

Skidryggsäckar

En eller annan form för slalomryggsäck kan man nästan inte vara utan när man skall ut på pisten hela dagen. Det skall vara plats till lite extra kläder, mat, dricka och kanske en termoflaska med något härligt varmt som du kan glädja dig till på en kall dag.

Kör du offpist, så skall det vara plats till säkerhetsutrustning som snöspade, lavinsond och liknande saker. Ryggsäcken skall sitta gott, och om den kan ligga "på ryggen" medans det öppnas, är det extra smart. Då sitter den nämligen inte snett på ryggen när du skall ta på den igen. En mjuk ficka till skidglasögon/goggles är också riktigt smart.

En god skidryggsäck ska ha plats till att spänna skidor, snowboard eller snöskor fast utanpå. Är det plats till stavar, isyxa och lignande är det heller inte helt fel. Eventyrsport säljer skidryggsäckar från Haglöfs och Deuter.