Varukorg 0

Eventyrsport

Eventyrsport

Skidjackor barn

Här hittar du skidjackor och skidset till barn i alla åldrar. Du hittar märken som Didriksons och Isbjörn. Overaller har deras egen kategori och skidbyxor hittar du under kategorien Byxor barn.
Pris
Varumärken
Kön
Färger
Endast erbjudanden
Visa outlet
Endast nyheter
Storlek
20 40 60 80 100 Alla
20 40 60 80 100 Alla

Skidjackor till barn

Barn och snö är en härlig kombination men de ska såklart vara ordentligt påklädda. Hos Eventyrsport har vi både skidjackor, skidbyxor och overaller till barn som är redo för den vita vintervärldens utmaningar. 

Isoleringsförmåga 

Något av det viktigaste är att barnens skidkläder är varma. Små barn har inte samma förmåga att säga till när de blir kalla, som vuxna har. Men inte ska man låta lite kyla förstöra leken! En viss del isolering i skidkläderna är därför en bra idé, så kan man komplettera med fler eller färre lager under jackan beroende på temperatur. Bra underställ är ett måste i vilket fall som helst.

 

Vattentäthet

När barnen rullar runt i snön är det naturligtvis en del snö som fastnar på kläderna, därför är det ju smart om snön inte gör ytterkläderna fuktiga när den smälter. Fuktiga kläder är både kallt och tungt, så vattentäta ytterkläder med god ventilerande förmåga rekommenderas. Se till så att det är svårt för snön att komma in under ytterkläderna f.ex. med hjälp av snölås i skidjacka och -byxor, en buff och bra vantar.

 

Lekutrymme

För att barnen ska kunna röra sig obehindrat på åkturen i pulkabacken, i skidskolan eller när de bygger en igloo med kompisarna behövs lite extra plats, se därför till att ytterkläderna inte sitter för tajt. De ska heller inte sitta så löst att de fladdra och därmed utgöra en risk för att barnet fastnar i något.

 

Se också:

Overaller

Skidbyxor till barn

Underställ til barn

Mössor och pannband till barn

Handskar och vantar till barn

Skidglasögen och skidhjälmar till barn