Skidbyxor

Här hittar du skidbyxor till barn i alla åldrar. Byxorna är vattentäta med varmt foder, många har hängslen och andra praktiska detaljer. Didriksons och Isbjörn. Skidjackor hittar du under Jackor barn - Skidjackor.

  per sida
  Stigande ordning

   Skidbyxor till barn

   Barn och snö är en härlig kombination, men de skal såklart vara ordentligt påklädda. Hos Eventyrsport hittar du skidbyxor till barn, så är de redo för den vita vintervärldens utmaningar. 

    

   Isoleringsförmåga

   Något av det viktigaste är att barnens skidkläder är varma. Små barn kan inte säga ifrån på samma sätt som vuxna när de blir kalla. Men inte ska man låta lite kyla förstöra leken! En viss del isolering i skidkläderna är därför en bra idé, så kan man komplettera med fler eller färre lager under skidkläderna beroende på temperatur. Bra underställ är ett måste i vilket fall som helst.

    

   Vattentäthet

   När barnen rullar runt i snön är det naturligtvis en del snö som fastnar på kläderna, därför är det ju smart om snön inte gör skidkläderna fuktiga när den smälter. Fuktiga kläder är både kallt och tungt, så vattentäta skidkläder med god ventilerande förmåga rekommenderas. Se till så att det är svårt för snön att komma in under skidkläderna f.ex. med hjälp av snölås i skidjacka och -byxor, en buff och bra vantar. För de minsta är en overall det bästa.

    

   Lekutrymme

   För att barnen ska kunna röra sig obehindrat på åkturen i pulkabacken, i skidskolan eller när de bygger en igloo med kompisarna behövs lite extra plats, se därför till att ytterkläderna ikke sitter för tajt. De ska däremot inte heller sitta så löst att de fladdra och därmed utgöra en risk för att barnet fastnar i något.

    

   Se också:

   Skidjackor till barn

   Overaller

   Underställ til barn

   Mössor och pannband till barn

   Handskar och vantar till barn

   Skidglasögen och skidhjälmar till barn