5 små aktiviteter för dina nyfikna naturungar

Inspiration till äventyr
Laddar...
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
5 små aktiviteter för dina nyfikna naturungar
Inspiration
26 Augusti 2020

5 små aktiviteter för dina nyfikna naturungar

Hur många landgråsuggor kan du hitta på fem minuter?

Det kräver inte att du är en naturnörd för att uppleva naturen med sina ungar. Det kräver bara att du vill komma ut, gå ner på knäna och få fingrarna i marken. Om de vuxna är intresserade av naturen, kommer dina barn definitivt också att vara det.

Det första och viktigaste steget är att gå ut genom ytterdörren. Det är utanför ytterdörren som naturen börjar. Det är precis där mikroäventyret börjar. Ute i trädgården, i parken eller i trädgården finns det gott om natur att utforska.

Om du nu tänker ”ja, det är bra med dig!”, Då kan det finnas inspiration att hämta på vår Instagram-profil, @udmedungerne och tillsammans med Eventyrsport har vi samlat 5 exempel på aktiviteter som bara är att ta sig an: 

  • Hur gräver en myra?
  • Gråsugga-försök
  • SnigelLopp
  • NaturBingo
  • Krabbfiske

I dessa naturaktiviteter finns det en dold agenda; Ju mer barnen lär sig om vår natur, desto mer tar de hand om den.


Om @udmedungerne

@udmedungerne är tänkt som är tänkt som en katalog med idéer och aktiviteter du kan göra med barnen ute i naturen. Bakom @udmedungerne är Christoffer och Jonas. Vi arbetar som lärare i samma naturskola. Christoffer har en dotter på 2 år och en dotter på 5år. Jonas har en dotter på 5 år och med samma naturkunskap som våra barn går vi ut och undersöker vad som är dolt i naturen.


Hur gräver en myra? | Aktivitet 1

Gör ett myrobservatorium. Du behöver ett CD-omslag, lite sand, lite jord och en liten myrflock. Lägg sand och jord omväxlande i locket och sätt in myrorna efter de två första skikten. Sätt dig sedan ner med dina barn och se hur myrorna omedelbart kommer igång med grävarbetet.

Hvordan graver en myre

Gråsugga försök | Aktivitet 2


Allt du behöver är fem mjölkkartonger, lite lim och ca. 10 gråsuggor - beroende på hur många du kan hitta. Klipp mjölkkartonger som visas på bilden och lim dem bredvid varandra. Sedan fyller du rum så här:

Rum 1 och 2 måste ha fuktigt usållspapper i botten - nr 2 täcks med mjölkkartongens botten så att ett mörkt rum skapas

Rum 3 och 4 är täckta med sand - rum nr 4 är också täckt med ett mjölkkartongs botten så att ett mörkt rum skapas.

Var tror du att gråsuggorna hellre är?

Bænkebider-forsøg | Aktivitet 2

SnigelLopp | Aktivitet 3

Du behöver några sniglar. Helst en snigel per person, så att du kan få din egen "löpare". Om det finns sniglar med ett hus kan du skriva nummer eller namn på huset. Det är bäst om du hittar de stora vinrankasniglarna, då kan du skriva namnet med nagellack (Bonusinfo: Sniglarna med namnet på kan dyka upp igen nästa år - fortfarande med namnet på). Då är du nästan redo att tävla. Gör en bana, t.ex. som på bilden, och så är det bara att sätta tävlarna på startfältet och räkna ner till en rejäl tävling!

SnegleLøb | Aktivitet 3

NaturBingo | Aktivitet 4

Det finns många olika NaturBingo-plattor. Gemensamt för dem alla är att de kan vara en bra motiverande faktor för att locka barnen med en promenad i skogen, på stranden eller i trädgården. Dessutom gör det barnen mer medvetna om vad de stöter på på vägen. Ladda ner bingokortet här

NaturBingo | Aktivitet 4

KrabbFiskning | Aktivitet 5

Det krävs ett snöre, en klämma (inte av trä) och lite bete. Betet kan vara färska musslor som du hittar på stranden, men det kan också vara en skiva skinka. Så är du redo att fiska. Det är en bra idé att ta med en hink till din fångst och ett fisknät. På

bilderna här kan du se hur du ser skillnaden mellan kvinnliga och manliga krabbor. Bonusinformation: Strandkrabbor kan ätas och kan förvandlas till en bra krabbsoppa.

KrabbeFiskeri | Aktivitet 5


Vi hoppas att du kommer att kasta dig ut i naturen och pröva någon av de 5 aktiviteterna. Förutom att det ökar barnens kunskap om naturen finns det lugn och ro där ute, frid för huvudet. Det finns inga störande element som leksaker, TV och musik. Nej, i naturen finns det tid för äventyr och att vara tillsammans. Tillsammans och utforska skogsbotten, klipporna på stranden och livet i sjön. Inte bara det, barn som är väldigt mycket ute i naturen får bättre motorik, bättre koncentration och ett starkare immunförsvar.

Go’ tur / Christoffer og Jonas, @udmedungerne

udmedungerne profia

Inspiration
Inlagd: Augusti 26, 2020
Författare: Eventyrsport Blogger