På Hærvejen i Nordjylland

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
På Hærvejen i Nordjylland
Inspiration
24 June 2020

På Hærvejen i Nordjylland

Börja till exempel i Hirtshals och sätt kurs mot söder och några av de finaste västkusterna som Danmark har att erbjuda. Här finns sanddyner nära vågorna, skyddade och fridfulla områden, stora plantager och små städer där du kan släcka din hunger och törst.

I Tornby Klitplantage har hundratals år av sandflykt satt sina spår, och här ser du vandringsdyner, gran och tall. Det finns dalar och fina utsiktspunkter, och senare väntar Tornby Bjerg och skjuter 84 meter upp i luften.

Lønstrup är en liten, färgstark stad och efter det når du Danmarks högsta vandringsdyn, Rubjerg Knude, där havsutsikten är intet mindre än dramatisk. Här finns också en slipad fyr.

Stränderna vid Blokhus och Rødhus är klassiska västkusten: breda och sandiga. Du kan stanna här, eller så kan du fortsätta hela vägen till Løgstør. Om du gör det får du 115 kilometer i benen.

www.haervej.dk finns beskrivningar av scenerna och en mycket detaljerad karta. Om du laddar ner appen "Hærvejen" har du tillgång till all information ute på turen.

Relevanta länkar:

Köksutrusning

Ryggsäck

Resetillbehör

Kläder damer

Kläder herrar

Beklädning barn

Inspiration
Posted: June 24, 2020
Författare: Eventyrsport Blogger