Polartec® Neoshell® - historia och teknik

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Polartec® Neoshell® - historia och teknik
Råd och vägledning
03 November 2014

Polartec® Neoshell® - historia och teknik

Membran från Polartec® hjälper till med att hålla kroppen torr även i ett högt tempo. Vi tittar närmare på företagets historia och tekniken bakom Polartec® NeoShell®.

Polartec® - en av 1900-talets mest betydelsefulla uppfinningar

Polartec® har sin bas i Massachusetts, USA och grundades 1906, dock under ett annat namn. Efter andra världskrigets slut började man att experimentera med framställning av syntetisk fiber och 1979 kom Polartec® till världen. Detta material var en revolution inom beklädningsindustrin och Time Magazine har utsett detta till en av 1900-talets hundra mest betydelsefulla upptäckter. Upptäckten var i hög grad med till att ändra världsuppfattningen om hur man klädde sig i isolerade kläder. Polartec® har sedan dess inte legat på latsidan utan har idag över 400 olika material med unika egenskaper.

Polartec® NeoShell®

Detta revolutionerade membran från Polartec® är vatten- och 99,9% vindtätt, något som bidrar till att andbarheten är helt i topp. Man har utnyttjat egenskaperna hos polyethyl, som är mycket starkt men kan sträckas ut. Genom att tillverka det som mikroporösa membraner med en noga uträknad storlek på porerna tillåter materialet luft att passera, men hindrar de större vattenmolekylerna.

Med ett vattenpelartryck på 10.000 mm är detta membran perfekt till produkter som skall användas till allround aktiviteter i växlande väder, speciellt på grund av sträckbarheten som följer kroppen och inte hindrar dig i dina rörelser.

Membranen har blivit testad i alla slags väder, ett hav av olika situationer och av en massa människor. Den långa utvecklingstiden av membranen tycks ha gett utdelning då alla är överens om att detta är ett mycket unikt material.

Impossible made possible

Kaskader av vatten och exploderande snöbollar i slow motion. Impossible Made Possible från Polartec®.

Se allt med Polartec®

Kolla in webshoppen och se beklädning med Polartec®.

Råd och vägledning
Inlagd: November 03, 2014
Kategorier: Märke och Material
Författare: Eventyrsport Blogger