Så gör du upp eld med naturens egna material och ett tändstål

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Så gör du upp eld med naturens egna material och ett tändstål
Råd och vägledning
12 Januari 2017

Så gör du upp eld med naturens egna material och ett tändstål

Det är en viktig färdighet att kunna göra upp eld, då den kan ge dig värme under en kylig natt eller användas för att koka rent dricksvatten samt laga mat.

 

I denna video visar Jon Lindberg hur du gör upp eld med hjälp av bara ett tändstål och naturens egna material. 

 

Jon tipsar om hur du samlar sly och ved, tillverkar de så kallade "fjäderpinnarna" med din dolk, samt hur du startar elden med gnistor från ett tändstål som fungerar i alla väder.

 

Hitta tändstål, knivar och yxor med mera här: https://www.eventyrsport.se/utrustning/verktyg-knivar.html

 

 

Vinnaren av DR3-programmet "Alene i Vildmarken", Jon Lindberg, har tillsammans med Eventyrsport och förlaget Turbine publicerat en bok fylld med bra tips och tricks för att klara sig i naturen med bara några få redsakp. 

 

Låt boken "Med Jon i vildmarken" inspirera dig till en härlig naturupplevelse, oavsett om du ska på en trevlig liten famiiljesemester med övernattning i vindskydd eller om du ska på en deciderad överlevnadsresa ensam i det vilda. 

 

Lär dig till exempel vad som är bra att packa med i ryggsäcken och hur man hittar mat och rent dricksvatten ute i det fria. Du kommer också att instrueras i livräddande första hjälpen samt grundläggande navigering.

 

Boken är lättläst och full av bilder och ritningar. Köp den i din lokala Eventyrsport-butik eller på webshoppen: https://www.eventyrsport.se/med-jon-i-vildmarken-2211700001.html?c=191193, här hittar du också alla andra saker som kan tänkas vara relevanta inför resan.

 

Ha så kul!

Råd och vägledning
Inlagd: Januari 12, 2017
Författare: Eventyrsport Blogger