TLT- Utan täckning blir du mer mottaglig

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
TLT- Utan täckning blir du mer mottaglig
Råd och vägledning
05 May 2019

TLT- Utan täckning blir du mer mottaglig

Ibland leder en tanke vidare till något helt annat än vad man hade tänkt sig. Äventyret som utmanar världen just nu började ju faktiskt som något helt annat.

Vi vadar i en strid ström av media och miljontals möjligheter och vi har aldrig haft så bråttom som nu. Samtidigt söker sig allt fler människor bort från strömmen. När man är ute i naturen försvinner ofta täckningen på telefonen av sig själv och när den gör det blir man samtidigt mer mottaglig för sin omgivning.

Kanske borde fler människor dra ut kontakten och stänga av telefonen, bara en gång ibland? Detta hade tre killar, på varsitt håll, gått och funderat på. En vacker dag träffades dom och av en ren slump kom de på att alla tre gick runt och tänkte i samma banor. 

Men det var inte bara en gemensam filosofi som förenade killarna. Var och en hade de mångårig erfarenhet av friluftsliv med sig i bagaget. Den ena hade försörjt sig på att sälja friluftsprylar och utrustning under största delen av hans liv, den andra hade designat friluftsprylar och utrustning och den tredje hade under många år lagt en hel del tid på att dokumentera och fotografera historier och upplevelser från vandringar i när och fjärran.

Som tur är finns det fortfarande avlägsna platser och djupa skogar, likväl som det finns platser som inte ligger lika långt bort men där man ändå känner sig långt borta, eftersom man automatiskt byter fokus. När man kommer hem igen kopplas man automatiskt upp på alla nätverk och när man upplever stressen av mailen som trillar in, förstår man hur skönt det faktiskt var att spendera lite tid utan täckning på telefonen. Herrarna bestämde sig för att formulera detta koncept som Tranquil Lifestyle Tribute (direkt översatt till svenska: Lugn Livsstil Hyllning). Helt enkelt en hyllning till en mer lugn och närvarande livsstil.

Men de kunde gemensamt konstatera att det krävs en del för att vandra så långt bort att man kan resa inåt. För att kunna nå utom mobilmasternas räckhåll krävs ordentlig utrustning- annars prövar man nämligen bara en gång. Men så är det ju som så, att om prylarna ska vara varma och hålla tätt när regnet öser ner, så kostar det. Det kostar faktiskt ganska mycket, och kanske är det just det som gör att inte fler drar ut kontakten för en stund? 

Gänget kom på en idé: Tänk om man kunde göra kvalitetsutrustning för friluftsliv till ett pris så att fler kunde vara med, utan att kompromissa med kvalitet, vikt eller användarvänlighet. Kanske kunde man tillverka grejerna direkt hos dom som är bäst på det? Då kanske det skulle bli lättare för helt vanliga människor att komma iväg och koppla ned? 

Tanke blev till handling och efter noggranna överväganden, skisser och design låg en dag den första ritningen till ett tält, som kunde precis allt vad dom hade önskat sig, klar. Projektet fick namnet ”TLT”, alltså som i tält. Frågan ”ska vi ut på ”TLT”-äventyr?” har således nu fått en ny och dubbel betydelse, eftersom bokstäverna TLT ju även är förkortningen för Tranquil Lifestyle Tribute!

Tält-skisserna följdes av skisser på sovsäckar, liggunderlag och till och med en ryggsäck. Den ena herren i sällskapet hade ju faktisk designat tält i flera år, men aldrig på ett sådant sätt att han kunde bestämma helt själv. Nu när han hade fria tyglar gasade han på rejält och även den minsta detaljen fick kärlek. Det kostar ju inte extra att anstränga sig lite och faktum var att han kunde helt enkelt inte låta bli, så blir det ju lätt när själv får bestämma. Men det skulle bli bra, riktigt bra. 

En vacker dag stod en brevbärare i dörren med tre stora lådor. De tre vännerna hade hittat fram till några av världens bästa utrustningstillverkare som hade tillverkat massa grejer innan- men aldrig riktigt helt på samma sätt som TLT. Så nu var dom där; tält, sovsäckar, liggunderlag och ryggsäckar!

Hela alltet testades under en resa förra året på ett höstfjäll i Nordnorge. Det låg puder på bergstopparna och sjöarna hade så smått börjat frysa. Och vet ni vad? Det fungerade! Utrustningen fungerade till och med så bra att en liten lokal familj fick lov att behålla det mesta av utrustningen för att testa hur det fungerade i storm och när det blev riktigt kallt. Och otroligt nog höll grejerna fortfarande måttet!

Därför bestämde de tre herrarna sig för att trycka på knappen för en ordentlig produktion av TLT-utrustning och det är alltså denna utrustning som under de kommande dagarna landar i våra butiker i Danmark samt här på vår hemsida!

De tre herrarna är inga mindre än Lars Sørensen som grundade Eventyrsport för 22 år sedan, Søren Bøgh som är en av Danmarks mest erfarna utrustningsdesigners samt Jonas Nørregaard som är en outdoor-snubbe som arbetar med kommunikation och fotografi. Dom kan nästan inte vänta med att höra vad du tycker, så att dom kan tillverka ännu mer utrustning konstruerad efter samma tanke; Bra grejer, till priser så att fler kan följa med.

Så se nu till att komma så långt ut, att du kan nå längre in!

Vi ses… där ute.

TLT- Tranquil Lifestyle Tribute

Råd och vägledning
Posted: May 05, 2019
Categories: Märke och Material
Författare: Eventyrsport Blogger