Fleecetröjor till damer

117 Varor

Her finder du fleecetrøjer og fleecejakker til kvinder. Vores damefleece findes i både tykke og tynde varianter, og du finder både noget til hverdag og friluftsliv.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Mjuka fleecetröjor för damer  

Bekämpa höst- och vinterkylan med en härlig fleecetröja eller fleecejacka för damer. 

Fleecejackor och fleecetröjor är perfekta för en mängd olika utomhusaktiviteter och kan vara en praktisk följeslagare för cykling, vandring, klättring, skidåkning, jakt, segling och allt däremellan. 

Och förutom att vara en bra friluftsjacka kommer fleecejacket verkligen till sin rätt i vardagen, när du behöver en lätt och funktionell jacka för att hålla dig varm samtidigt som den är bekväm att ha på sig. 

En fleecejacka eller -tröja kan göra mycket. Det är ett mångsidigt plagg att ha i ryggsäcken eller under armen, oavsett om du ska ut på äventyr, idrotta eller pendla till jobbet. En fleece-tröja eller jacka kan användas för det mesta och är helt enkelt ett mycket praktiskt ytterplagg. 

När vädret är varmt och du inte riktigt vill ha på dig en jacka, räcker oftast en fleecejacket eller tröja för att hålla dig varm om det är för kallt att vara utan något över sig. På sommaren är den också perfekt för sena kvällsturer efter solnedgången, när temperaturen sjunker. 

Under de kallare månaderna på året är en fleecetröja ett uppenbart mellanlager som du enkelt kan ha under din bra regnjacka eller skaljacka - fleece isolerar kroppsvärmen ganska effektivt. Dessutom sitter de flesta modellerna lite tight och tar därför inte mycket plats under ditt vattenavvisande ytterplagg. 

Fleecetröjor för damer finns för en mängd olika ändamål. Fleecejackornas detaljer och passform är alltid utformade med tanke på vad fleece ska användas till och vad den ska klara av. Dessutom är fleecetröjor och jackor för damer ofta designade i stilrena eller sportiga designer, så att de enkelt passar både i vardagen och i friluftsgarderoben. 

Vårt stora utbud av praktiska och varma damfleece är noggrant utvalt och kommer från kända och populära märken som Haglöfs, Arc'teryx, Fjällräven, Trespass och Sherpa. 

Fleecejacka: Den rätta partnern för höst och vinter 

När vinden rusar i träden och kylan sakta sätter sig över landet är det dags att klä sig varmt och bekvämt. Här är en fleecetröja eller fleecejacka ett uppenbart val, eftersom fleece verkligen isolerar bra mot kylan och dessutom är skönt mjukt att ha på sig. 

Fleece tillverkas i olika tjocklekar, och vissa modeller är mer plyschiga medan andra känns silkeslena. Vissa är till och med plyschiga på insidan men helt släta på utsidan. Det är lite en smaksak vad du gillar, men de är alla ljuvliga och varma. 

På den här sidan ser du vårt utbud av fleecetröjor och fleecejackor för damer, och det finns något för alla smaker. Här hittar du faktiskt ett otal olika varianter med en bred palett av egenskaper och passformer. 

Bland fleecetröjor och fleecejackor för kvinnor finns både tjocka och tunna varianter, och vi har figurnära såväl som lösare modeller. Om du vill ha med eller utan huva är helt upp till dig, för vi har båda delarna. Du hittar också modeller med eller utan vindtätt membran samt med eller utan dragkedja. 

Mångsidiga fleecejackor och -tröjor för alla årstider 

Många av oss äger faktiskt redan en eller flera fleeceplagg, och det finns en mycket god anledning till det. För en fleecetröja eller -jacka är inte bara mjuk och mysig. Fleece är extremt funktionellt både för vardag och fritid, det kan användas i varma eller kalla miljöer, och fleece är ett mycket slitstarkt och snabbtorkande material. 

Fleece kan ha olika passformer, och alla typer har sina fördelar. Vissa modeller sitter tight och är därför perfekta som mellanlager i ett lager-på-lager-system under en bra skaljacka. De åtsittande fleecetröjorna är perfekta i situationer där rörelsefrihet och en strömlinjeformad look är att föredra. 

Andra fleecefodrade plagg för damer sitter löst och är därför perfekta som jackor eller cardigans över ett varmt underlag - både för vardag över en snygg blus eller utomhus över en fin ullundertröja. 

De fluffiga fleecejackorna är också perfekta för kalla vinterdagar, när många av oss uppskattar lite extra mysigt ytterkläder, och att sitta vid elden på en sval våraftermiddag. 

Använd en tunn fleecetröja för svala sommardagar och kvällar 

Det finns en fleecetröja för alla årstider, men ibland kan en fleece bli lite för varm för en av de kyliga sommardagarna eller när solen har förlorat sin kraft på en sommarkväll. Då är en tunn fleecetröja för damer ett bra alternativ. 

En tunn fleecetröja kan hjälpa till att hålla värmen tack vare dess isolerande egenskaper, men den är självklart inte lika varm som de helt fluffiga, tjocka fleecetröjorna eller -jackorna. Du får alltså den mysiga känslan från fleece och de praktiska egenskaperna utan att det blir för mycket. 

Vi har massor av tunna fleecetröjor för damer i vårt utbud, så du kan själv hitta exakt den tunna fleecetröja du vill ha. 

Materialet fleece har många bra egenskaper 

Anledningen till att fleeceförsörjare och fleecejackor för damer är bra för olika årstider och många olika aktiviteter är att materialet fleece kan göra många olika saker. En av de mest uppenbara kvaliteterna hos fleecejackor och tröjor för damer är att de självklart är varma. 

Men förutom att vara varm har fleece också många andra bra egenskaper. Fleece är oftast gjord av polyester och är därmed i slutändan gjord av plast. Därför är fleece i viss utsträckning hydrofobiskt, vilket innebär att det inte tar in så mycket vatten. Efter en resa i tvättmaskinen kanske du märker att en fleecetröja eller fleecejacka torkar snabbare än kläder av bomull till exempel, och det är just på grund av materialet. 

Faktum är att fleece behåller sina isolerande egenskaper även om det blir blött. Fleece liknar ull lite, den värmer oavsett om den är våt eller inte. Fleece är dock mycket lättare än ull och är därför lätt att bära med i väskan om du till exempel är ute och vandrar och det är viktigt att din packning inte väger för mycket, eller att du har för tunga kläder på dig. 

Fleece är också andningsbart, men eftersom det är gjort av plast finns det andra material som är mycket mer andningsbara än fleece. Det är bra att ha i åtanke om du ska vara mycket aktiv och riskera att svettas. 

Bästa fleecejackan eller fleecetröjan för damer 

Snör du på vandringsskorna regelbundet? Tycker du om att arbeta i trädgården? Eller uppskattar du bekväma, snygga och funktionella ytterkläder i din vardag? Då bör du leta efter en bra fleecejacka eller fleecetröja. 

Oavsett om du kan svara ja på något eller några av de ovanstående - eller kanske något helt annat - är en fleecetröja eller -jacka det perfekta valet för dig. För en fleecetröja eller -jacka erbjuder nämligen en mängd bra egenskaper som gör den lämplig för en mängd olika aktiviteter. 

En fleecetröja eller fleecejacket är till exempel den perfekta kompanjonen för vandringen. Du kan ha på dig en fleecejacket om vädret är torrt och temperaturen är sval. Om vädret däremot bjuder på regn och kyla fungerar en fleecetröja perfekt som underlag till exempelvis en bra regnjacka. 

En fleecetröja eller fleecejacka kan dock användas till mycket mer än utomhusaktiviteter. Oavsett om du ska ut på stan, promenera hunden eller kanske göra lite trädgårdsarbete är det ett helt uppenbart val för dig. 

Hos Eventyrsport har vi ett stort utbud av olika fleecejackor och fleecetröjor. Därför kan du vara helt säker på att det finns en modell som är som gjord för dig och dina behov. 

Ta hand om din fleecetröja och -jacka 

En fleecetröja för damer är mycket enkel att ta hand om, men ändå måste du naturligtvis se till att du gör rätt när den har blivit lite smutsig eller liknande. En fleece kan helt enkelt kastas i tvättmaskinen, och för det mesta behöver du inte oroa dig för att den ska krympa, eftersom den är gjord av plast. 

Det kan dock förekomma enstaka fleeceplagg som är tillverkade i blandningar eller sammansatta med andra material. Håll noga koll på tvättinstruktionerna för dessa, eftersom det kan vara nödvändigt att tvätta dem på ett annat sätt. 

Du bör dock inte torka din fleece i torktumlaren, eftersom fleece inte tål extrem värme. Häng istället upp den på en galge för att torka, där den också torkar snabbt. Du bör absolut inte heller stryka en fleece - men det finns egentligen ingen anledning till det, eftersom materialet inte skrynklar sig. 

Hållbara och miljövänliga fleecetröjor och -jackor för damer 

I vårt sortiment hittar du många miljövänliga fleecetröjor för kvinnor. Så du kan enkelt hitta en modell där funktionalitet och mångsidighet har tänkts på - och hållbarhet. 

Det gäller både de lätta sommarfleecarna, de tjocka vinterfleecarna och de mångsidiga fleecarna som kan användas året runt - det finns ingen anledning till att bra utrustning måste vara bra på bekostnad av miljön. 

Flera av våra fleecejackor och fleecetröjor är tillverkade av återvunna material, och många av dem har också den eftertraktade Bluesign®-certifieringen. Bluesign®-certifieringen är din garanti för att miljön har tänkts på under hela tillverkningsprocessen - bland annat genom att undvika skadliga ämnen. 

Om du letar efter de 'grönaste' fleecarna kan du också alltid leta efter vår egen 'Careful Choice'-etikett, som tilldelas hållbar och miljövänlig utomhusutrustning.