Löparskor

Här hittar du damlöparskor som är designade för att användas utanför den upptrampade stigen. De har en annan uppbyggning än den traditionella löparskon för stadslöpning. Här finns också modeller till barfotalöpning.

  per sida
  Stigande ordning

  Löparskor för kvinnor

  I Eventyrsport hittar du ett stort urval av löparskor för kvinnor, men endast modeller till terränglöpning, frilutsfitness och multisport, inte till stadslöpning på asfalt.

   

  Terränglöpning och friluftsfitness

  Många vanliga springspår är ganska trånga, och har man sprungit i det samma spår i åratal kan det vara en uppfriskande förändring att börja springa utanför den upptrampade stigen och ta träningscentret med ut i naturen, där man både får mycket plats och frisk luft. Fler och fler spännande träningsplatser skjuter upp i parker och skogar, så kom med ut!

  Ska du springa i terräng vill du ha en av våra terränglöparsko, som är designad just för detta ändamål. Skillnaden från en vanlig löparsko är att det är mindre höjdskillnad mellan framfoten och hälen, det så kallade häldropp. Den tunnare hälen ger en bättre kontakt med underlaget. Då detta inte är lika hårt som asfalt, behöver man inte heller en lika tjock häl till stötdämpning. Sulorna är också lite bredare vid hälen, så att man inte vrickar fötterna lika lätt, och yttersulorna är designade så att de ger ett bra grepp på leriga stigar. 

  Löparskorna för kvinnor är inte bara mindre utgåvor af herrmodellerna, de är noggrannt anpassade kvinnofötter som oftast är smalare än mäns fötter. Vinklarna i kvinnors ben och vrister är också annorluna, vilket också kan ses på kvinnomodellerna.

   

  Barfotalöpning

  Med ett par barfotaskor saknas dämpningen under häl och framfot, och du står helt plant med underlaget. Detta gör springupplevelsen väldigt naturtrogen. Den enda form för stöd som existerar i denna intuitiva och innovativa löparsko är det stöd som producenten har lagt i hålfoten, eftersom du i dessa löparskor kommer att springa annorlunda och mer naturligt, och inte med hälen först som är det normala med de moderna löparskor.

   

  Varumärken

  Eventyrsport har löparskor från Haglöfs, Merrell, La Sportiva och Teva

   

  Se också:

  Löparkläder

  Löparutrustning