Skjortor, kortärmade

Här hittar du vårt urval av kortärmade herrskjortor. Använd filtret och sortera efter t.ex. pris, färg och storlek. Hitta din nya skjorta bland märken som Haglöf, Fjällräven, Vaude, Sherpa och Icebreaker med flera.

  per sida
  Stigande ordning

  HERRSKJORTOR

  En kortärmad herrskjorta är ett plagg som verkligen ger sommarkänslor. Hos Eventyrsport hittar du kortärmade skjortor för herrar i många olika färger, också sommarrutiga. Dem kommer från välkända märken som Haglöfs, Fjällräven, Sherpa, Tierra, Vaude och Icebreaker.

   

  Kortärmade herrskjortor till många olika ändamål

  Hos Eventyrsport hittar du ett brett sortiment av skjortor för herrar – och till alla tänkbara syften t.ex. vandring, resor, fritid och vardag. Du kan även använda vissa av våra skjortor tillsammans med en avslappnad jacka och ett par jeans ena dagen och till ett par vandringsbyxor nästa. Det finns många olika modeller med korta ärmar som gärna vill smyga ned i din resväska på väg mot varmare breddgrader, vilket de också passar utmärkt till.

   

  Material i herrskjortor

  Överordnat har vi två typer av skjortor hos Eventyrsport, nämligen dem som är anpassade till vardagsanvändning och dem som är lite mer tekniskt anpassade till t.ex. vandring och resor.

   

  Vardagsskjortorna för herrar består typiskt av bomull, bambu, ull, linne eller polyester och ofta i en blandning av naturmaterial och polyester. Polyester har några fördelar när det kommer till färgäkthet, slitstyrka och torktider.

  Bomull ger en härlig sval känsla mot huden. Det tar dock längre tid för bomull att torka när den blir blöt och ger då en mindre behaglig känsla mot huden.

  Bambu känns lätt och luftigt och är naturligt antibakteriell, vilket betyder att skjortan inte behöver tvättas så ofta. Det sparar både på resväskans vikt samt slitage av både skjortan och tvättmaskinen. Bambu växer otroligt snabbt och behöver varken gödslas eller besprutas och är därför ett mycket miljövänligt material.

  Ull låter kanske märkligt som material i en skjorta, men man ska inte låta sig luras. Ull isolerar nämligen både mot kyla och värme samtidigt som det håller dig varm och vältempererad oavsett om du blir blöt eller inte. På så sätt undviker du den obehagliga känslan av en svettig skjorta, som inte är speciellt trevlig.

   

  De lite mer tekniska skjortorna är genomgående tillverkade av mycket snabbtorkande material som nylon och polyester. Nylon är den slitstarkaste av dem och används därför i vandringsskjortor. Tekniska herrskjortor har ofta ventilationsöppningar i ryggen eller under ärmarna samt smarta fickor.

   

  Märken och erbjudanden på herrskjortor

  Många av de välkända outdoor märkerna tillverkar herrskjortor och hos Eventyrsport hittar du ett stort urval av märkesvaror från Fjällräven, Haglöfs, Sherpa, Tierra, Icebreaker och Vaude. Du kan vara säker på att alltid hitta bra erbjudanden på herrskjortor hos Eventyrsport.

   

  Se också:

   

  T-shirts herrar

  Byxor och shorts herrar

  Stickade och andra tröjor för herrar