Regnjackor

Här hittar du regnjackor som andas och är vattentäta. De är fyllda med funktionella detaljer och ventilerande membran t.ex. Gore-Tex®. Vi har jackor till alla behov från märken som Haglöfs, Fjällräven, Didriksons, 66°North m.m.

  per sida
  Stigande ordning

  Val av regnjacka

  När du letar efter din nya regnjacka är det en bra idé att först kartlägga ditt behov. Det råder stor skillnad på kraven på jackan. Är den menad till morgonpromenader med hunden eller ska du på en längre vandrings- eller cykeltur?

  Vattentäthet

  Det viktigaste kravet på en regnjacka är så klart att den är vattentät. Vattentätheten kan man mäta och måttet anges i mm. Talet refererar till max höjden på den vattenmängd som kan placeras på tyget. På regnkläder till vardagsbehov räcker det med 5-8.000 mm, men om du ska ut på en längre tur är ett tal över 20.000 perfekt. Gore-Tex® ligger t.ex. på 28.000.

  Ventilation

  Att ett material andas betyder att det tillåter fukt från kroppen att transporteras ut, på trotts av att det inte tillåter fukt från utsidan att komma in. Det motverkar att man blir blöt av svett vilket man blir när man är iförd ett helt tätt material som t.ex. plast. Ventilationen i materialet mäts på olika sätt och är lite svårt att jämföra. Men det går aldrig helt galet om man som regel tänker att man får vad man betalar för. Kom ihåg att jackan ska impregneras på utsidan för att den ska fungera optimalt.

  Tryck på länken om du vill ha mer information om olika membran som t.ex. Gore-Tex®.

  Urval

  Eventyrsport tillhandahåller ett brett sortiment av regnjackor från välkända märken som Haglöfs, Fjällräven, Didriksons, The North Face och Vaude.

  Se också

  Regnbyxor

  Regnskydd