Dunjackor

Här ser du vårt utbud av lätta, varma dunjackor av hög kvalitet. Vi har både tjocka och tunna modeller, och du hittar såväl korta dunjackor som långa dunkappor. 

  per sida
  Stigande ordning

  Snygga, lätta dunjackor och dunkappor

  Ska garderoben uppdateras med en snygg och lätt dunjacka eller -kappa? Ta och kolla i utbudet här på sidan, där vi har både tunna och tjocka dunjackor i hög kvalitet och både med och utan huva.

  Våra dunjackor kommer från märken som Yeti, Peak Performance, Fjällräven och Arc’teryx.

  Lätt att hålla sig varm

  När det ska väljas jacka, varför då inte ta en titt på en varm och snygg dunjacka eller dunkappa? Dun är ett otroligt effektivt isoleringsmaterial sett i förhållande till dess vikt, och du kan därför få riktigt mycket värme i din jacka, utan att den av den anledningen känns tung.

  Hur bra dunet i jackan är på att isolera mot kyla sett i förhållande till hur mycket dunet väger och fyller, avgörs med begreppet ’fyllningsgrad’. Man säger att en fyllningsgrad på 500–600 är bra, medan 600 och uppåt är enastående.

  I vårt sortiment av dunjackor och -kappor hittar du flera modeller som har en fyllningsgrad på 700 och över. Det vill säga att jackorna isolerar riktigt väl utan att väga mycket. Många av våra modeller kan rentav kallas lättviktsdunjackor.

  Dun både sommar och vinter

  I utbudet här på sidan hittar du både tunna och tjocka, långa och korta dunjackor. Det finns därmed både dunjackor för vinter och sommar, och du hittar också enkelt modeller som kan fungera som en övergångsdunjacka, t.ex. om du tar en fleecetröja under.

  Vi har dessutom både dunkappor med och utan huva, och du kan både hitta en klassisk dunjacka i svart eller välja en mer färggrann modell. Det finns med andra ord något för alla smaker.

  Kvalitet är också ansvarsfull dunproduktion

  Det är ingen idé att ha en dunjacka om dunet kommer från djur som inte blivit väl behandlade.

  Därför säljer vi hos Eventyrsport många dunprodukter som har certifiering och kan spåras. Det betyder att det går att kolla om dunet har producerats på ett ansvarsfullt sätt.

  Vi har bl.a. dunjackor med Crystal Down™ som är miljömärkta och spårbara och kommer från slaktgäss, så gässen inte bara plockas p.g.a. deras dun.

  Köp dunjackor på rea

  Letar du efter en lätt, snygg och varm dunjacka eller -kappa går det ofta att göra en extra bra affär. Köp en dunjacka på rea och få kvalitet för mindre pengar.

  Vi har löpande bra erbjudanden och rea, och genom att klicka här kan du se en samlad översikt över våra aktuella erbjudanden på snygga jackor med dunstoppning.