Regnkläder

Här ser du vårt stora utbud av regnkläder till barn, kvinnor och män. Avancerade Gore-Tex®-jackor, lättviktsjackor, praktiska ställ för det mindre behovet och gummiregnkläder till de minsta – vi har allt.

per sida
Stigande ordning

Snygga regnkläder som andas från kvalitetsmärken

Räknar du med att du kommer behöva regnkläder som verkligen kan hålla dig torr när vädret visar sig från sin blöta sida? Då har du kommit till det rätta stället!

Hos Eventyrsport hittar du ett stort utbud av regnkläder av hög kvalitet, och det finns både regnkläder för vardagens småskurar, regnkläder med foder för de extra kalla dagarna och regnkläder för situationer som kräver lite mer av kläderna. Vi har: 

Våra regnkläder kommer från kvalitetsmärken som Didriksons, Helly Hansen, Haglöfs och Ticket to Heaven, och de finns självklart både till damerherrar och barn.

På med regnkläderna

Slippa undan regnet helt kan du nog inte, men varför inte göra det till en bättre – och mycket torrare – upplevelse att vara ute i det?

Oavsett om du ska cykla fram och tillbaka till arbetet i regn, planerar att dra på festival, ska på vandring i Skottland eller om barnen ska kunna leka ute en regnig dag, så hittar du regnkläder här som kan uppfylla önskemålen.

Vi har bl.a. lätta regnkläder som enkelt kan packas ner så de är bara att ta med i väskan, och vi har ponchos som t.ex. är helt perfekta vid en kort sommarskur på sommarens festivaler.

I vårt utbud hittar du också regnkläder med foder och mera robusta regnkläder som lämpar sig för mer hårdföra utomhusaktiviteter och aktivt resande.

Även om vårt huvudfokus självklart är att regnkläderna ska kunna effektivt stänga ute vatten, så har det också tänkts på designen. Till barnen finns t.ex. fina färger och tryck, och till de vuxna finns det både färggranna och diskreta designer, och vi har såväl långa som korta regnjackor.

Vattentäthet är A och O

Regnkläder gör ingen nytta om de inte lyckas hålla regnet ute! Därför är det självklart viktigt att dina regnkläder har en tillräckligt hög vattenpelare.

Vattenpelaren (ibland förkortat vp) är ett uttryck för hur vattentätt plagget är. Vattenpelaren mäts i millimeter och ju högre tal, desto mera vattentätt är plagget.

För regnkläder gäller att de helst ska ha en vattenpelare som ligger en bit över 2 000 mm. Med en vattenpelare på 1 500 mm kan de sägas vara vattenavvisande, men ”vattenavvisande” räcker inte alltid. Står regnet som spön i backen och det blåser rejält rekommenderar vi därför en högre vattenpelare.

Tänk också på om regnkläderna ska kunna hålla för större slitage på t.ex. knän och andra utsatta ställen. I så fall kan det vara bra att kolla efter regnkläder med en hög vattenpelare.

Kom ihåg andningsförmågan: Regnkläder som andas

Du känner kanske igen dig. Regnjackan är på, du ger dig ut i regnet och efter bara en liten stund håller du på att storkna av värme och svetten rinner på insidan av jackan.

När det sker beror det på att regnjackan inte har tillräckligt bra andningsförmåga. Andningsförmågan är ett uttryck för ett materials förmåga att släppa igenom vattenånga som avges från kroppen. För att ha det behagligt i regnkläder och faktiskt förbli torr, är det viktigt med god andningsförmåga.

Andningsförmågan kan mätas på olika sätt och kan därför vara svår att jämföra. Det är dock en bra tumregel att du ofta får det du betalar för.

Konsten är att hitta regnkläder som både är tillräckligt vattentäta och ventilerande. Bomull har en mycket hög andningsförmåga, medan t.ex. nylon eller polyester har låg andningsförmåga.

För att uppnå optimal andningsförmåga ska det yttersta lagret material i regnkläderna vara ordentligt impregnerat. På det viset kan regnet hållas borta från det membran som ofta finns i vattentäta kläder, och som ska se till att den fukt som uppstår på insidan av plagget kan komma ut igenom materialet och försvinna.

Erbjudanden på regnkläder

Kvalitet kostar – även när det gäller regnkläder. Hos oss behöver du däremot lyckligtvis inte tömma spargrisen helt för att få råd med ordentliga regnkläder. Vi har löpande bra erbjudanden som du kan hitta genom att använda ”erbjudandefiltret” längre upp på den här sidan eller genom att klicka här.

Du kan också vara bland de första som får meddelanden om när det finns erbjudanden och är rea på bl.a. regnkläder. Du behöver bara vara medlem i Eventyrsports kundklubb. Läs mer om alla fördelarna med kundklubben här.